Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Κλειστή παραμένει η Παιδική Βιβλιοθήκη Βελβεντού

Κλειστή παραμένει η Παιδική Βιβλιοθήκη Βελβεντού εδώ και πολλούς μήνες.Τα παιδιά σε μια προσπάθεια να ανοίξει και πάλι, έγραψαν και ζωγράφισαν, στέλνοντας τα μηνύματά τους στο Υπουργείο Παιδείας.


Γεια σας
με λένε Νικολέτα. Είμαι από το Βελβεντό. Είμαι μαθήτρια της Δ΄ τάξης και θέλω να σας πω ότι στεναχωριέμαι πάρα πολύ που έκλεισε η παιδική βιβλιοθήκη, η οποία λειτουργεί από το 1983.Δανειζόμασταν πολλά βιβλία. Κάναμε και τις εργασίες μας. Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο η Κυρία Χρυσούλα μας διάβαζε παραμύθια. Κάθε Πάσχα κάναμε λαμπάδες και βάφαμε αυγά. Τα Χριστούγεννα κάναμε Αϊ Βασίληδες και πολλά στολίδια. Γράφαμε εκθέσεις, διαβάζαμε βιβλία και παίζαμε επιτραπέζια παιχνίδια. Η κυρία Χρυσούλα ήταν μια πάρα πολύ καλή κυρία, πάντα χαρωπή δίπλα σε ότι χρειαζόμασταν και πάντα γελαστή. Γι’ αυτό σας παρακαλώ ανοίξτε την βιβλιοθήκη μας για να έρθει κι η κυρία Χρυσούλα κοντά μας. Το χρειαζόμαστε!!! 


Τα βιβλία είναι η ζωή μας.
Είμαι μια μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού. Όταν έκλεισε η βιβλιοθήκη στενοχωρήθηκα πάρα πολύ . Η βιβλιοθήκη ήταν ένας χώρος πολύ σημαντικός. Πήγαινα κάθε απόγευμα. Διάβαζα πολλά βιβλία. Επίσης έκανα εργασίες και πολλά άλλα πράγματα στη βιβλιοθήκη. Μιλούσαμε για διάφορους ποιητές . Εκεί δανειζόμουνα βιβλία και τα διάβασα. Η βιβλιοθήκη είναι ένας πολύ όμορφος χώρος. Αγαπώ τα βιβλία για αυτό σας παρακαλώ, θέλω να την ανοίξετε για τα παιδιά του Βελβεντού.
Μαρία