Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Α. Σαμαρά, ζήτησε εκλογές και έλεγχο ευθυνών Παπανδρέου, διαφορετικά θα φθαρείς ο ίδιος...


Εμβρόντητος έμεινε ολόκληρος ο ελληνικός λαός χθες το βράδυ (αν και πολλοί ήταν απασχολημένοι με το ματς Μπαρτσελόνα – Ρεάλ), από το δώρο που του έκανε ο Λάκης Λαζόπουλος παρουσιάζοντας στην εκπομπή του, λογοκριμένο κομμάτι της γνωστής συνέντευξης του κ. Στρος Καν στο γαλλικό κανάλι cannal+. Το σχετικό βίντεο με το....
απόσπασμα της συνέντευξης υπάρχει στην ανάρτησή μας με τον τίτλο Παπανδρέου και Στρος Καν δούλεψαν υπόγεια για να μην μάθει ο λαός (βίντεο)...

Επί  της ουσίας ο κ. Στρος Καν λέει τα εξής, για τα οποία μέχρι στιγμής δεν ακούσαμε να τον βγάζουν ψεύτη:  «Όταν λέω υπερβάλλοντας ότι όταν ήρθε το ΔΝΤ [στην Ελλάδα] κλείσαμε το θέμα σε 15 ημέρες, το κλείσαμε σε 15 ημέρες διότι δουλέψαμε επί μήνες πριν με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε υπόγεια. Γιατί αυτό;....Γιατί οι ελληνικές αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ, αν και ο Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους δεν το έλεγε στο λαό. Αλλά από την αρχή με είχε πάρει πολλές φορές τηλέφωνο. Με είχε πάρει τηλέφωνο το μήνα Νοέμβριο – Δεκέμβριο του 2009 λέγοντας μου ότι χρειαζόμαστε βοήθεια. Και είναι αλήθεια ότι είχε συνειδητοποιήσει πως είχε ανάγκη από βοήθεια».

Για όσους τυχόν ακόμα δεν κατάλαβαν ή  δεν θέλουν να καταλάβουν,  ο κ. Στρος Καν μας λέει ότι δούλεψαν μαζί με τον κ. Παπανδρέου κρυφά και υπόγεια για να μην πάρει είδηση ο ελληνικός λαός, από τον Νοέμβριο του 2009, δηλαδή αμέσως μετά την άνοδο του κ. Παπανδρέου στην εξουσία, για την έλευση του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Επίσης ο κ. Στρος Καν μας λέει ότι ο κ. Παπανδρέου γνώριζε από την πρώτη στιγμή το οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Αυτό αφιερώνεται σε κάποια παπαγαλάκια που προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν γνώριζε τι του γινόταν.

Τώρα αποδεικνύεται ότι και εκείνο που είχε εκστομίσει ο κ. Σαχινίδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι δηλαδή το ΔΝΤ ήταν από την επόμενη των εκλογών η πρώτη επιλογή  του κ. Παπανδρέου, δεν ειπώθηκε τυχαία,  δεν διαψεύστηκε ποτέ και δεν «τιμωρήθηκε» ο υφυπουργός που το είπε.  Αποδεικνύεται ότι ήταν μια προετοιμασία της Κοινής Γνώμης.

Έπειτα και από αυτή την αποκάλυψη, η οποία δεν αφήνει πλέον καμία αμφιβολία για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα υποδουλωμένη, οι ευθύνες πέφτουν πλέον στον άλλο πόλο του πολιτικού συστήματος, τον Αντώνη Σαμαρά. Θα πρέπει λοιπόν ο Αντώνης Σαμαράς να ζητήσει άμεσα εκλογές και να αφήσει κατά μέρος τους φόβους της τυχόν συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ. Εδώ έχουμε αποδεδειγμένη εξαπάτηση του ελληνικού λαού, εδώ έχουμε ένα μνημόνιο αντισυνταγματικό, με τρεις δανειακές συμβάσεις που δεν ήταν γνωστές όταν ψηφιζόταν το μνημόνιο, εδώ έχουμε πλήρη υποδούλωση της χώρας και θα καθίσουμε να ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση;;; Θα πρέπει να το κοιτάξει το θέμα αυτό άμεσα ο Αντώνης Σαμαράς, γιατί μάλλον δεν του τα μεταφέρουν καλά οι σύμβουλοί του. Ο κόσμος έξω έχει αρχίσει να ταυτίζει και τους δύο (Σαμαρά και Παπανδρέου) και από αυτή την ταύτιση κυρίως χαμένος θα βγει ο Σαμαράς, αν δεν ενεργήσει γρήγορα για να δώσει θάρρος στον ελληνικό λαό και ελπίδα ότι μπορεί να βασίζεται σ’ αυτόν.

Σε ότι αφορά τον κ. Παπανδρέου, το πρόβλημα δεν είναι τόσο οι μυστικές επαφές με τον κ. Στρος Καν ερήμην του λαού και του Κοινοβουλίου (που και αυτές δυστυχώς είναι πρόβλημα), αλλά το κύριο πρόβλημα, για το οποίο και θα πρέπει να ελεγχθεί είναι γιατί, ενώ επιθυμούσε και συζητούσε κρυφά να βάλει τη χώρα στο ΔΝΤ, μετά έβγαινε διεθνώς και μιλούσε για απώλεια Εθνικής Κυριαρχίας, για διεφθαρμένη από την κορυφή μέχρι κάτω χώρα, για Τιτανικό, για περίστροφα στο τραπέζι κ.λ.π., δηλώσεις που εμφάνιζαν την Ελλάδα ως μια χρεοκοπημένη και διεφθαρμένη χώρα και εκτόξευσαν τα spreads στα ύψη, κάνοντας βέβαιη την υποδούλωση της χώρας στο ΔΝΤ;;;

Σε όλα αυτά λοιπόν ο Αντώνης Σαμαράς, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης,  θα πρέπει να προστατεύσει το λαό και να ζητήσει άμεσα εξηγήσεις και λογοδοσία ενώπιον του ελληνικού λαού και όπου αλλού κριθεί ότι θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο κ. Παπανδρέου. Θα πρέπει δε να το κάνει το ταχύτερο, πριν κλείσει η τακτική Σύνοδος της Βουλής και υπάρξουν παραγραφές για τις ευθύνες, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος.

Αν δεν το πράξει αυτό ο Αντώνης Σαμαράς θα καταστεί στα μάτια του λαού συνένοχος, χωρίς να είναι και φυσικά θα φορτωθεί πολιτικό κόστος που δεν του ανήκει.