Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

12 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απειλούν με παραίτηση λόγω Μεσοπρόθεσμου



Η απειλή 12 βουλευτών της κυβέρνησης να καταφύγουν στο έσχατο όπλο της παραίτησης, αν η κυβέρνηση επιμείνει στην κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου, οδηγεί σε αναβολή της ψήφισης του Προγράμματος και μεταθέτει την κατάθεσή του στην Βουλή για μετά την σύνοδο κορυφής της ΕΕ (24-25 Ιουνίου) και με την ελπίδα να έχει εγκριθεί εκεί το νέο δάνειο.
Οπότε με tο "δάνειο ανά χείρας" ελπίζεται ότι θα καμφθούν οι αντιρρήσεις των βουλευτών και με κάποιες βελτιώσεις στο τομέα των απολύσεων, του φορολογικού κλπ, ελπίζεται ότι θα εγκριθεί. Πράγμα πολύ δύσκολο, έτσι ή αλλιώς.
Οι 12 βουλευτές (τέσσερις από το λεκανοπέδιο Αττικής, πέντε από νότιο Ελλάδα και τρεις από τη βόρειο Ελλάδα) φυσικά θα αντικατασταθούν αν υλοποιήσουν την απειλή τους, αλλά η πολιτική αναστάτωση που θα προκληθεί δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι είναι αντιμετωπίσιμη από την κυβέρνηση. Είναι γεγονός ότι η εποστολή των "16" έχει λειτουργήσει "απελευθερωτικά" για πολλούς από αυτούς.
Η απόσυρση της υποστήρξης του ΛΑΟΣ έχει κτυπήσει προειδοποιητικό "καμπανάκι" για την κυβέρνηση: Ο Γιώργος Καρατζαφέρης δέχεται μεγάλη πίεση από το εσωτερικό του κόμματός του και κατ'αυτό το τρόπο έριξε και την "φωτοβολίδα" της αποχώρησης από την Βουλή, αλλά το επικοινωνιακό κόλπο δεν έπιασε. Έτσι έκων-άκων απέσυρε χθες την στήριξή του στο Μνημόνιο και δήλωσε ότι θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr