Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Μειώνονται μισθοί, θέσεις στο Δημόσιο...


Ανατροπές στις απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων και απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα προωθεί η κυβέρνηση μέσω του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, με στόχο έως το 2015 να προκύψει όφελος περίπου 3 δισ. ευρώ και το προσωπικό να μειωθεί κατά 150.000 άτομα. Τα νέα μέτρα που θα πλήξουν τα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων είναι η σύνδεση της αμοιβής με....
θέση και απόδοση, η αντιστοίχιση των απολαβών με τον ιδιωτικό τομέα, η δραστική περικοπή ή κατάργηση επιδομάτων, η μείωση των υπερωριών, η αύξηση της εβδομαδιαίας απασχόλησης και το πάγωμα της μισθολογικής ωρίμανσης.

Οι προβλέψεις του ενιαίου μισθολογίου θα ισχύσουν άμεσα για τους νεοπροσλαμβανόμενους, αλλά για τους υφισταμένους θα υπάρξει τριετής μεταβατική περίοδος. Θα προωθηθούν επίσης ο θεσμός της μερικής απασχόλησης και της μακροχρόνιας άδειας άνευ αποδοχών. Παράλληλα, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, θα κατατεθεί άμεσα νομοσχέδιο για την κατάργηση και συγχώνευση φορέων του Δημοσίου βάσει τριμηνιαίου σχεδιασμού.

Μέσω των καταργήσεων θα προέλθουν οι απολύσεις -«απομακρύνσεις» τις χαρακτήρισε ο κ. Παπακωνσταντίνου- όσων αξιολογηθούν αρνητικά από το ΑΣΕΠ. Για όσους έχουν λίγα (τρία έως πέντε) χρόνια να συνταξιοδοτηθούν, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά να τους θέσει σε καθεστώς μισθωτής εφεδρείας.



Πηγή:   kathimerini
http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/06/blog-post_8664.html