Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Η Ελλάδα από σήμερα σε τροχιά εκλογών…



Την ώρα που χιλιάδες συγκεντρωμένοι κάθε μέρα από την πλατεία Συντάγματος, αλλά και από τις πλατείες των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας φωνάζουν το σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», η κυβέρνηση φαίνεται πως προτιμάει να εθελοτυφλεί… Η «οκνηρή» ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, αλλά κυρίως οι «σκληρές» ομιλίες του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, αλλά και των υπολοίπων αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης δείχνουν ότι η χώρα μπαίνει οριστικά πλέον από σήμερα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Οι αρχηγοί όλων των κομμάτων, ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης, επιτέθηκαν στην αδιέξοδη πολιτική που ακολούθησε η  κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ενώ θεωρούν δεδομένη την αποτυχία της προσπάθειας της νέας κυβέρνησης για εφαρμογή των νέων μέτρων που απαιτεί η τρόικα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό να επαναδιαπραγματευτεί εξαρχής το μνημόνιο για να διορθωθούν οι αδικίες και να μην «πάνε τσάμπα οι θυσίες του ελληνικού λαού» και επέμεινε στην ανάγκη για άμεση προσφυγή στις κάλπες.
Η Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποθηκεύει με πολύ άσχημο τρόπο την εθνική περιουσία και χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «νεκροθάφτη των δικαιωμάτων του λαού».
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, επέμεινε στη θέση του ότι η Ελλάδα μπορεί σωθεί με οικουμενική κυβέρνηση, αφού πρώτα όμως προσφύγει άμεσα στη λαϊκή ετυμηγορία.
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει ότι η χώρα συνεχίζει να βουλιάζει στα προβλήματά της, και ζήτησε και αυτός με τη σειρά του, τον λόγο να λάβει ο λαός, για να δώσει την απάντησή του στο πολιτικό αδιέξοδο των τελευταίων ημερών.
Το βάρος τώρα πέφτει στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που πριν λίγα 24ωρα δήλωναν ανοιχτά την αντίθεσή τους με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, ενώ μετά την πολιτική «αναδίπλωση» Παπανδρέου και την σύγκλιση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, «αναγκάστηκαν» να ανασκευάσουν… Το μόνο σίγουρο είναι ότι από σήμερα, έστω και ανεπίσημα, η χώρα μπαίνει σε περίοδο παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου…