Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Μάκης Βορίδης: "Δεν μπορεί να ξεχάσω, ότι ο Κ. Καραμανλής υπήρξε ο πρωθυπουργός, ο οποίος εξέθεσε, προεκλογικά, την κατάσταση".


   Διάβασα, σήμερα, 21.06.2011, στον Ελεύθερο Τύπο, ένα ρεπορτάζ του κ. Γιάννη Απέργη, το οποίο αναφέρεται σε κάποιες δηλώσεις του βουλευτού του ΛΑ.ΟΣ κ. Μάκη Βορίδη, το οποίο έχει, επί λέξει, ως εξής:
   << Σαφέστατες αποστάσεις από τη γραμμή στήριξης που συστηματικά προσφέρει στο Πασοκ ο Γιώργος Καρατζαφέρης κράτησε χθες ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Μάκης Βορίδης, προκαλώντας ισχυρούς εσωκομματικούς τριγμούς.
   Ο κ. Μάκης Βορίδης, που και στο παρελθόν δεν δίστασε να αντιταχθεί με τις θέσεις που κατά καιρούς λαμβάνει ο κ. Γ. Καρατζαφέρης, ουσιαστικά διαφώνησε με την πολιτική εξαπτέρυγου του Πασοκ και την τακτική σπίλωσης της Ν.Δ. στην οποία επιδίδεται ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., για προφανείς ψηφοθηρικούς λόγους.
   Σε πλήρη αντίθεση με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. που δεν χάνει ευκαιρία να επενδύει στην επικοινωνιακή προπαγάνδα κατά του πρώην πρωθυπουργού ότι "δήθεν ο κ. Κ. Καραμανλής παρέδωσε την εξουσία στο Πασοκ", ο κ. Μ. Βορίδης χθες θέλησε να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια.
   Χαρακτηριστικά τόνισε πως "δεν μπορεί να ξεχάσω ότι ο Κ. Καραμανλής υπήρξε ο πρωθυπουργός ο οποίος πρεκλογικά εξέθεσε την κατάσταση και πρότεινε να υπερψηφισθεί ένα πρόγραμμα το οποίο "πάγωνε" μισθούς, συντάξεις και προσλήψεις στο Δημόσιο. Ο λαός όμως απέρριψε το πρόγραμμα της Ν.Δ. και επέλεξε το πρόγραμμα του Πασοκ, που έλεγε, ότι θα αυξήσει τον προϋπολογιμσό κατά 1 δισ. προνοιακά και θα έδινε 1 δισ. για την Παιδεία", υπογραμμίζοντας παράλληλα πως "εάν εκείνα τα μέτρα (της Ν.Δ.) είχαν ληφθεί τότε ενδεχομένως να είχαμε μια πολύ διαφορεική κατάσταση σήμερα".
   Ο κ. Μάκης Βορίδης βάθυνε όμως ακόμα περισσότερο την πολιτική του διάσταση με τον κ. Καρατζαφέρη, που ονειρεύεται ακόμη σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, ευθυγραμμιζόμενος με τα όσα υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία και όσα προχθές τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς, για όλη αυτή την τεχνητή κρίση που έστησε ο κ. Παπανδρέου, λέγοντας και αυτός από την πλευρά του πως "δεν μπορεί η χώρα το πρωΐ να έχει την ανάγκη κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας και το απόγευμα ο κ. Παπανδρέου να δηλώνει ωραία "τώρα συνεχίζουμε μόνοι μας και λεβέντικα"...".
   Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., ταυτόχρονα, μιλώντας για τον ανασχηματισμό, υποστήριξε, όπως και πολλοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ότι "κανένας δεν μπορεί να πιστέψει στη αποτελεσματικότητα της νυν κυβέρνησης, επειδή άλλαξαν θέση στα υπουργεία οι κεντρικοί υπουργοί, λες και αυτό ήταν το πρόβλημα...">>.
**********************************
Παρέθεσα αυτούσιο το ανωτέρω ρεπορτάζ, όχι, βεβαίως, για να αναδείξω την διαφοροποίηση του κ. Βορίδη, από τον κ. Καρατζαφέρη και τις θέσεις του ΛΑ.Ο.Σ., επάνω στα θέματα, που αναφέρονται ανωτέρω - που, ασφαλώς, έχει κι αυτό την σημασία του -, αλλά, για να αναδείξω το γεγονός, ότι και ο κ. Βορίδης παραδέχεται αυτό, που, μήνες τώρα, κι εμείς διατυμπανίζουμε, ότι, δηλαδή, ο Κ. Καραμανλής είναι ο μόνος Πολιτικός Ηγέτης, που είπε όλη την αλήθεια στον Ελλ. λαό και ότι αν είχαν ληφθεί, από τότε, τα μέτρα, που είχε προτείνει η Ν.Δ. και ο Κ. Καραμανλής, ενδεχομένως - για να μη πούμε, "σίγουρα" -, η κατάσταση, σήμερα, να ήταν τελείως διαφορετική.... Αλλά, βλέπετε, δεν τον άφησαν να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα, παρά έβαζαν τους "γνωστούς - άγνωστους" να καίνε την Αθήνα και την Ελλάδα.... ΄Ετσι, ο Ελλ. λαός κατάντησε να είναι ... θεατής, σε μια παράσταση του "θεάτρου του παραλόγου", της οποίας το τέλος ούτε ορατό είναι, ούτε αίσιο.... Το ακριβώς αντίθετο....
ΕΙΡΗΝΗ ΓΑΛΑΝΤΗ