Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Γιούνκερ: «Περιορίζεται η εθνική κυριαρχία των Ελλήνων»

Ο πρόεδρος του Eurogroup προαναγγέλει την άφιξη ξένων ειδικών που θα "τρέξουν" τις μεταρρυθμίσεις και αναγνωρίζει ότι η αποδοχή του πακέτου βοήθειας μειώνει αυτόματα την εθνικής μας κυριαρχία

Picture 0 for Γιούνκερ: «Περιορίζεται η εθνική κυριαρχία των Ελλήνων»
Με την αποδοχή της βοήθειας, η εθνική κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί, τονίζει ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφερόμενος στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων που καλείται να εφαρμόσει η χώρα.
Σε συνέντευξή του προς το περιοδικό Focus, ο κ. Γιούγκερ προαναγγέλλει την αποστολή ξένων ειδικών για να προσφέρουν τεχνογνωσία στην υλοποίηση των ελληνικών δεσμεύσεων.
Όπως υπογραμμίζει, οι Έλληνες «δηλώνουν διατεθειμένοι να δεχθούν τεχνογνωσία από την ευρωζώνη», ενώ επισημαίνει ότι «το ελληνικό σύστημα είσπραξης φόρων δεν λειτουργεί πλήρως».
Ο πρόεδρος του Eurogroup εμφανίζεται αισιόδοξος για την επιτυχία του προγράμματος στήριξης. «Το παρόν πακέτο μέτρων, το οποίο αποδέχθηκε η Αθήνα θα οδηγήσει στην επίλυση του ελληνικού ζητήματος», σημειώνει, τονίζοντας παράλληλα, ότι «η χώρα χρειάζεται μια αναπτυξιακή ώθηση».
Σύμφωνα με τον κ. Γιούγκερ, η ελληνική κρίση είναι στο μεγαλύτερο μέρος της προϊόν εσφαλμένων χειρισμών της Αθήνας. «Η εισοδηματική πολιτική εκτράπηκε χωρίς να λάβει υπόψη την παραγωγικότητα», τονίζει χαρακτηριστικά.