Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αδυναμίας πληρωμών!

Δεν πέρασαν δύο μέρες που η επιλεκτική χρεοκοπία...
μπήκε στο τραπέζι των συζητήσεων και «αντικαταστάθηκε» από ένα ακόμα πιο δυσάρεστο σενάριο: το ενδεχόμενο μερικής αδυναμίας πληρωμών.Το ενδεχόμενο αυτό έθεσε μάλιστα ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην γερμανική έκδοση των...


Financial Times, παραδέχτηκε ότι μπορεί να υπάρχει αδυναμία πληρωμών από την πλευρά της Ελλάδας, η οποία ωστόσο δεν πρέπει να κρατήσει περισσότερο από 15! «Θεωρητικά μπορεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες ή περισσότερο, προκαλώντας έτσι πολύ μεγαλύτερη ζημιά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπανδρέου άσκησε ακόμα πιέσεις στους Ευρωπαίους ηγέτες λέγοντας πώς η καθυστέρηση στην λήψη αποφάσεων απωθεί τους επενδυτές, για αυτό πρέπει να βρεθούν σύντομα λύσεις.

«Η παρούσα ατμόσφαιρα δεν μας βοηθά να βγούμε από την κρίση» τονίζει και προσθέτει: «Αυτή η ανασφάλεια τρομάζει τους επενδυτές. Αν δεν έχουμε σύντομα την απόφαση ότι το δεύτερο πρόγραμμα θα προστατεύει την Ελλάδα και θα μπορεί η χώρα να προβεί στις βαθιές μεταρρυθμίσεις της, τότε το ίδιο το πρόγραμμα θα υπονομευτεί».

Σε ότι αφορά τα σχέδια του Eurogroup να επαναγοράσει η ελληνική κυβέρνηση με χρήματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ένα μέρος του χρέους της, ο Πρωθυπουργός δήλωσε: «Είμαστε ανοιχτοί απέναντι σε όλες αυτές τις ιδέες».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «αυτή η ιδέα θα μπορούσε να ελαφρύνει για την Ελλάδα το βάρος του χρέους, αλλά και την εξυπηρέτησή του», ενώ σε ότι αφορά το ζήτημα μιας μερικής αδυναμίας πληρωμών τόνισε ότι θα πρέπει κανείς να εξετάσει επακριβώς το ζήτημα. «Θεωρητικά, μπορεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες ή μπορεί να κρατήσει πολύ περισσότερο, προκαλώντας έτσι πολύ μεγαλύτερη ζημία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

frappedoupoli


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αδυναμίας πληρωμών! http://24wro.blogspot.com/2011/07/blog-post_5012.html#ixzz1S676Mwzy