Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Σχόλιο για τη στάση της ΔΑΚΕ ΠΕ στη συγκρότηση του ΔΣ της ΔΟΕ

Δυστυχώς το χρονικό ενός προδιαγεγραμμένου ανοσιουργήματος επιβεβαιώθηκε.
Οι προσωπικές στρατηγικές, η μικρόνοια και η κοντόφθαλμη ανάλυση των πολιτικών γεγονότων κι εξελίξεων κυριάρχησαν εκ νέου στην παράταξή μας.
Για άλλη μια φορά η πλειοψηφία της ΚΕ ΔΑΚΕ ΠΕ, μη αφουγκραζόμενη το σφυγμό της κοινωνίας, αποστεωμένη και μακριά από τη ζώσα πραγματικότητα, υπέπεσε σ΄ένα ακόμα ιστορικό λάθος, σ΄ένα ολίσθημα.
Τώρα που η κοινωνία βοά κατά της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ και του μνημονίου, που επιτίθεται στα συνδικάτα, τα οποία στη συντριπτική του πλειοψηφία ελέγχονται από την ΠΑΣΚ, τώρα που ο κλάδος των εκπαιδευτικών βάλλεται από τα πασοκικά πυρά της αναλγησίας και της αφαίμαξης των εισοδημάτων του, η πλειοψηφία της ΚΕ ΔΑΚΕ ΠΕ αποφάσισε να συμπράξει πάλι με την ΠΑΣΚ ΕΠΕ στη συγκρότηση του Προεδρείου της ΔΟΕ.
Παρακάμπτοντας την εναλλακτική πρόταση που κατατέθηκε εγγράφως (δείτε την εδώ) από μέλη της ΚΕ, αλλά κυρίως παραβλέποντας τη βούληση των συναδέλφων Δακιτών, όπως αυτή επανειλημμένα κατά τους προηγούμενους μήνες είχε εκφραστεί και στο Πανελλήνιο Συμβούλιο και σε κοινή συνεδρίαση της ΚΕ με τους Προέδρους Συλλόγων που εκλέγονται με τη ΔΑΚΕ ΠΕ αλλά και στην ολομέλεια των αντιπροσώπων ΚΑΤΑ της σύμπραξης με τους συνδικαλιστές που προέρχονται από το ΠαΣοΚ, εντούτοις κλείνοντας αυτιά και μάτια προέβησαν εκ νέου στο προρηθέν πολιτικοσυνδικαλιστικό ολίσθημα.
Είναι πράγματι δε λυπηρό να βλέπει κανείς μέλη της ΚΕ που λίγες βδομάδες πριν διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους, απαιτώντας διακαώς να αποχωρήσει η ΔΑΚΕ ΠΕ από το τότε Προεδρείο της ΔΟΕ τώρα να κάνουν πρωτοφανή κυβίστηση και να υπερψηφίζουν τη συμμετοχή μας σ'αυτό.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά εμείς οι μάχιμοι συνδικαλιστές κι ενεργοί εκπαιδευτικοί της τάξης, που επικοινωνούμε καθημερινά με τους συναδέλφους ειδικά στα σχολεία της Αττικής θα κληθούμε ν'απολογηθούμε πάλι για τις επιλογές και τα σφάλματα άλλων.
Θα υποστούμε τη χλεύη και τη δυσφορία τους για το γεγονός ότι έμμεσα η ΔΑΚΕ ΠΕ στηρίζει την κυβερνητική πολιτική του μνημονίου, του ξεπουλήματος, της υποταγής στον ξένο παράγονα, της επίθεσης στον Έλληνα εκπαιδευτικό, της απεθνικοποίησης της Παιδείας μας.
Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που η ΠΑΣΚ ΕΠΕ υπέστη στρατηγική ήττα, χάνοντας μια έδρα μετά από πολλά χρόνια στο ΔΣ της ΔΟΕ, χάνοντας την πλειοψηφία του σ΄αυτό.
Για ποιο λόγο λοιπόν κάποιοι σπεύδουν να της δώσουν χείρα βοηθείας; Για λόγους δήθεν μη περιθωριοποίησης της παράταξης, για δήθεν "λειτουργικούς λόγους" όπως μάς έλεγαν κάποιοι παλαιότερα;
Ή μήπως εξαργυρώνουν γραμμάτια, υλοποιούν ανομολόγητες σκέψεις ή υποσχέσεις;
Δηλώνουμε λοιπόν απερίφραστα ότι διαφωνούμε με την απόφαση της πλειοψηφίας της ΚΕ.
Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στις πρακτικές αυτών που επιχειρούν να μετατρέψουν τη μεγάλη παράταξη της ΔΑΚΕ ΠΕ σε παραμάγαζο δικό τους και των πασόκων.
Με σθένος και επιχειρήματα θα προσπαθήσουμε εκ νέου να κρατήσουμε τη ΔΑΚΕ ΠΕ μεγάλη, ανεξάρτητη και πρωτοπόρα, ενάντια σ'αυτούς που είτε δε βλέπουν είτε εθελοτυφλούν.
Δεσμευόμαστε ότι θα πορευθούμε το δρόμο της αξιοπρέπειας, έστω κι αν είναι μοναχικός στα "ψηλά".
Είναι όμως μαζικός στα "χαμηλά" Δακίτη και Δακίτισσα, στη βάση.
Ψηλά το κεφάλι!
Με πίστη στις διαχρονικές αξίες κι αρχές μας θα επιβάλλουμε την κοινή λογική.
Θα νικήσουμε!
 ΔΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΔΟΕ: