Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Αντ. Σαμαράς: «θα καταψηφίσω τη νέα δανειακή σύμβαση»

Κατά του Μνημονίου 2, το οποίο θα καταψηφίσει (εφόσον δεν αλλάξει η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης) ακόμα και αν χρειάζονται 180 ψήφοι για να εγκριθεί από τη Βουλή, τάσσεται με συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.
Συνεχίζει τη σκληρή του στάση απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επισημαίντας ακόμα μία φορά ότι χρειάζεται "επαναδιαπραγμάτευση σε όλα".
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, δηλώνει: "τώρα ήλθε η ώρα να αξιολογηθεί συνολικά η πορεία της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόστηκε από πέρυσι έως τώρα. Που αποδείχθηκε λανθασμένη σε όλα . Ποτέ οικονομική πολιτική δεν έπεσε τόσο έξω σε όλα".
Κάνει λόγο και για την πρόταση του κόμματός του για επανεκκίνηση της οικονομίας, υπογραμμίζοντας ότι τα τρία βασικά συστατικά που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η ελληνική οικονομια είναι: "εναλλακτικό σχέδιο, μια άλλη κυβέρνηση να το εφαρμόσει και μια ομαλή μετάβαση από το αρχικό σχέδιο που απέτυχε στο εναλλακτικό σχέδιο".
Επισημαίνει την πρόθεσή του να καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση ακόμη και αν έλθει με 180 ψήφους, σε περίπτωση που δεν αλλάξει η οικονομική πολιτική, ενώ τάσσεται και κατά ενός δημοψηφίσματος.
Επανέρχεται δε στην πρόταση του κόμματός του για μια νέα οικονομική πολιτική, η οποία μεταξύ άλλων -όπως υποστηρίζει ο ίδιος- θα αποκαταστήσει άμεσα την αδικία στους χαμηλο-συνταξιούχους. "Όλες οι άλλες αδικίες θα αποκατασταθούν μόλις το επιτρέψει η δραστική μείωση του ελλείμματος . Αν εφαρμοστεί η πολιτική μας στο σύνολό της, αυτό θα γίνει σε τρία με τέσσερα χρόνια" δηλώνει.
 http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=289852