Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Καταρρέει η μια σοσιαλιστική κυβέρνηση μετα την άλλη! Σε πρόωρες εκλογές η Ισπανία…


Μετα την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, στις οποίες οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις διέλυσαν τις οικονομίες των χωρών και εσυραν τις χώρες τους σε παράνομες δανειακές συμβάσεις με την τριπλά, έρχεται η σειρά της Ισπανίας.
Οι “Αγανακτισμένοι” που βρίσκονται στους δρόμους μήνες τώρα, διαδηλώνοντας για τα σκληρά μέτρα λιτότητας που υιοθέτησε ο σοσιαλιστης Θαπατερο, τώρα αναγκάζεται να Συρία σε πρόωρες εκλογές που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Νοέμβριο, όπως και ανακοινώθηκε σήμερα.
Οι εκλογές έρχονται σε μια ευαίσθητη στιγμή για την Ισπανία καθώς η οικονομία συνεχίζει να εμφανίζει ιδιαίτερα χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και η ανεργία παραμένει πάνω από το 20%, επίπεδο-ρεκόρ μεταξύ των ανεπτυγμένων οικονομιών.
Η Moody’s έθεσε νωρίτερα σήμερα την αξιολόγηση της για την Ισπανία σε αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση.
Όπως ανακοίνωσε ο οίκος, η κίνησή του αυτή αποδίδεται στις συνεχιζόμενες πιέσεις που αντιμετωπίζει η ισπανική κυβέρνηση στη χρηματοδότησή της, καθώς και στις προκλήσεις που εμφανίζονται στις προσπάθειες δημοσιονομικής ενοποίησης, εξαιτίας του περιβάλλοντος χαμηλής ανάπτυξης αλλά και τη μη επίτευξη των στόχων συγκέντρωσης εσόδων.
Το χρηματοδοτικό κόστος αυξάνεται συνεχώς το τελευταίο διάστημα για την ισπανική κυβέρνηση, καθώς και για τις τράπεζες της χώρας αλλά και τις τοπικές κυβερνήσεις.
Όπως φαίνεται ο ένας σοσιαλιστης μετα τον άλλο, αρχίζει και εξωθειται απο το σύστημα, αφού πρώτα ανάγκασαν οικονομίες και κοινωνίες να έρθουν σε καθεστώς οριακής εξαθλίωσης.
Μην ξεχνάμε ότι σε χειρότερη θέση βρίσκεται και η Ελλάδα. Το μπάνιο του λαού μπορεί να συνεχίζονται, αλλα εκει στην κυβέρνηση ξέρουν καλα ότι ο κόσμος θα επιστρέψει απο τον Σεπτέμβριο ακόμα πιο αγανακτισμένος!