Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Το πρόβλημα αρχίζει αν λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις...

Κρίσιμες συσκέψεις με επίκεντρο το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα

Κρίσιμο Eurogroup θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα με επίκεντρο το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα. Θα προηγηθεί συνάντηση μεταξύ Ρομπεί, Τρισέ, Μπαρόζο και Ρεν προκειμένου να βρεθεί λύση πριν από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. 

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες που κατέχουν ελληνικά ομόλογα στέλνουν τελεσίγραφο προς τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης και προς την ΕΚΤ και ζητούν από το Eurogroup να... άρει τις «κόκκινες» γραμμές στο θέμα της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα και ειδικά τον όρο εκείνο που προβλέπει ότι η όποια λύση δεν πρέπει να θεωρηθεί από τους οίκους αξιολόγησης ως «επιλεκτική χρεοκοπία». 

Επίσης, ζητούν από την ΕΚΤ να ξεκαθαρίσει εάν σε αυτή την περίπτωση θα δέχεται ως ενέχυρο για παροχή ρευστότητας στις τράπεζες τα ελληνικά ομόλογα. 

Την ίδια ώρα, ο σουηδός υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται επιφυλακτικός όσον αφορά το γαλλικό σχέδιο για το ελληνικό χρέος. «Δεν είναι ξεκάθαρο αν το γαλλικό σχέδιο εκπληρώνει την ιδέα της μείωσης του κόστους στην εξυπηρέτηση του χρέους για την ελληνική οικονομία», δήλωσε ο Άντερς Μποργκ, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg. 

Σύμφωνα με τον σουηδό ΥΠΟΙΚ, η ΕΕ πρέπει να αναζητήσει τρόπους για να μειώσει το κόστος εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους.

ΣΚΑΪ
http://taxalia.blogspot.com