Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Σχολικά Βιβλία 2011: Είδος εν ανεπαρκεία...



Η υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης συνεχίζεται…
Η δήλωση της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Διαμαντοπούλου ότι μόνο μέρος των βασικών βιβλίων, και όχι το σύνολο, θα βρίσκονται στα σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς αποτελεί την κυνική ομολογία της αποτυχημένης κυβερνητικής πολιτικής.
Οι κυβερνώντες που τόσο κομπάζουν για τον «έγκαιρο προγραμματισμό»(;;;) περίμεναν τις αρχές Αυγούστου (2/8/11) για να συγκροτηθεί η επιτροπή στον ΟΕΔΒ για την παραγγελία του χαρτιού για την εκτύπωση των βιβλίων.
Τέτοια καθυστέρηση στην εκτύπωση και παράδοση των βιβλίων δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ στο παρελθόν.
Την ίδια ώρα στο φως της δημοσιότητας (εφημερίδα «ΠΑΡΟΝ
21/8/2011 και περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» 25/8/2011) έρχονται καταγγελίες για υπερκοστολογημένη προμήθεια χαρτιού αξίας 10,5 εκ. ευρώ από τον ΟΕΔΒ για την εκτύπωση των σχολικών βιβλίων και για τη μεθόδευση του διαγωνισμού. Δημιουργούνται έτσι πολλά ερωτηματικά με «οσμή σκανδάλου», αναμένεται εισαγγελική παρέμβαση και κατατίθενται ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο. Επισημαίνουμε ότι έχει προηγηθεί η με αριθμό 2094 αρνητική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου με βάση το προσυμβατικό έλέγχο που αυτό διενέργησε.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι και στην με αριθμό Φ.3/788/95795/Γ1-25/08/2011 εγκύκλιο της Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που αφορά στις «Βασικές Κατευθύνσεις και Οδηγίες για τη λειτουργία σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2011-2012» δεν υπάρχει καμία αναφορά για τα σχολικά βιβλία!!!
Τα προβλήματα με τη νέα σχολική χρονιά θα είναι μεγάλα και δυσεπίλυτα.  
Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ στην Εκπαίδευση απέτυχε και στην έγκαιρη διανομή των σχολικών βιβλίων!!!
Καθημερινά δείχνουν την ανικανότητά τους.
Αδυνατούν να πετύχουν το αυτονόητο και την ίδια ώρα ισοπεδώνουν τα πάντα!
Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας



Κόκκινος Χαράλαμπος

Ανδρουλάκης Μάνος