Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Νέα έμμεση προειδοποίηση Μόσιαλου για απολύσεις στο δημόσιο τομέα


Ανοιχτό άφησε και πάλι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το ενδεχόμενο απολύσεων στον Δημόσιο τομέα, σπέρνοντας -για πολλοστή φορά- το φόβο στους εργαζόμενους. Η τακτική της κυβέρνησης, άλλωστε, είναι  γνωστή εδώ και δυο χρόνια. Μιλώντας στον Real Fm, ο κ. Μόσιαλος προειδοποίησε εμμέσως την ΑΔΕΔΥ ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχτεί ...
"αργομισθίες και λευκές απεργίες, επειδή κόπηκε ένα επίδομα" και προανήγγειλε ότι το θέμα θα ανοίξει πολιτικά.
"Πρέπει να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον και κάποια στιγμή θα πρέπει όλοι, ακόμα και η ΑΔΕΔΥ. να αναλάβουν τις ευθύνες τους" τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεχνώντας τις παρουσίες του Γιώργου Παπανδρέου και των άλλων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, που σήμερα είναι υπουργοί, στις απεργιακές κινητοποιήσεις την πενταετία 2004-2009 με κύριο σύνθημα "νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη".
Σήμερα το υποτιθέμενο Σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ ποινικοποιεί τον συνδικαλισμό, αφού πρώτα στηρίχθηκε σε αυτόν για να έρθει στην εξουσία, και φροντίζει να κόψει το βήχα σε όσους έχουν ακόμα ψυχή και κότσια για να αντιδράσουν επειδή  χάνουν μισθούς και συντάξεις ή βλέπουν το βιοτικό τους επίπεδο να μειώνεται.  
Δυστυχώς όλοι αυτοί που εκπροσωπούν τη λεγόμενη "γενιά του Πολυτεχνείου", και σήμερα είναι υπουργοί ή υφυπουργοί,  φρόντισαν να αντιγράψουν τις  πρακτικές της χούντας και τις λανσάρουν στην κοινωνία με δημοκρατικό μανδύα.