Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Ταξιτζήδες έσπασαν γραφεία βουλευτών στα Γιάννενα και την Σάμο



Στα Γιάννενα
Σοβαρές ζημιές στα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Παντούλα και Θανάση Οικονόμου, στα Γιάννινα, φέρονται να προκάλεσαν ιδιοκτήτες ταξί, αφού προηγουμένως εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στην κεντρική πλατεία και έκαναν πορεία πεζή.
Στα γραφεία δεν βρίσκονταν οι βουλευτές, αλλά μόνο οι γραμματείς τους, που κατήγγειλαν ότι οι αυτοκινητιστές έσπασαν υπολογιστές και προξένησαν διάφορες ακόμη ζημιές.
Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί κ. Ψήνας, καταδίκασε τα περιστατικά, κάνοντας λόγο για άτομα που κινούνται πλέον ανεξέλεγκτα.
“Ντου” και στη Σάμο
Μεγάλη ένταση υπήρξε πριν από λίγες ώρες στο γραφείο του βουλευτή Σάμου Πυθαγόρα Βαρδίκου, όταν αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών ταξί πήγε στο γραφείο του για να διαμαρτυρηθεί για τα όσα συμβαίνουν στον κλάδο τους.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης κάποιοι από τους αυτοκινητιστές πέταξαν αυγά, προξενώντας ζημιές σε κομπιούτερ και γραφεία του χώρου υποδοχής και των συνεργατών του βουλευτή. Λίγη ώρα αργότερα, η κατάσταση εκτονώθηκε.
Ο βουλευτής Σάμου δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν από την πλευρά του ώστε να μην υποστούν αδικίες οι ιδιοκτήτες των ταξί, αλλά σημείωσε πως με τέτοιου είδους ενέργειες δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ταξί επανέλαβαν τα αιτήματά τους, τονίζοντας ότι κυρίαρχο θέμα γι αυτούς είναι τα υπάρξουν πληθυσμιακά κριτήρια στην έκδοση των νέων αδειών.