Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Χαμηλούς τόνους για το σχέδιο δολοφονίας του κρατά ο Κ. Καραμανλής

Αυτονόητη και αναμενόμενη  θεωρεί ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής την δικαστική διερεύνηση που διατάχθηκε από τον Εισαγγελέα Εφετών για το σχέδιο  δολοφονίας του που είχε αποκαλύψει το περιοδικό Επίκαιρα, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας, με την κωδική ονομασία Πυθία 1.

Μάλιστα, επιλογή του πρώην πρωθυπουργού είναι να μην επιδιωχθεί  επικοινωνιακά η αξιοποίηση της υπόθεσης αλλά η έρευνα της δικαιοσύνης να γίνει μακριά από πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες.

Συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή εκμυστηρεύτηκαν στο  BriefingNews  ότι ο πρώην Πρωθυπουργός είχε δώσει εντολή, από την στιγμή που αποκαλύφθηκε η υπόθεση, να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι.

Στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης που γνώριζαν τις πληροφορίες για το σχέδιο της δολοφονίας του κ. Καραμανλή θεωρούν την υπόθεση άκρως σημαντική και εκτιμούν ότι ίσως πρόκειται για το μεγαλύτερο μεταπολιτευτικό σκάνδαλο  με δεδομένο ότι τα δελτία πληροφόρησης της ΕΥΠ που αποκαλύφθηκαν, περιείχαν αναφορές  της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας που προκαλούν σοκ.

«Οι αρχές θα κάνουν ότι κρίνουν ότι πρέπει να γίνει» σημειώνει ο πρώην Πρωθυπουργός στους συνομιλητές του, δίνοντας τον τόνο που οφείλουν να ακολουθήσουν εφόσον ερωτηθούν.

Ενδεικτικό είναι ότι τόσο ο Ευάγγελος Αντώναρος όσο και ο Προκόπης Παυλόπουλος έχουν τοποθετηθεί επανειλημμένα με μεγάλη προσοχή απέναντι στο ζήτημα, αποφεύγοντας τους υψηλούς τόνους.

Τα δύο άκρως απόρρητα δελτία της ΕΥΠ, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2009, στηριγμένα σε πληροφορίες από την ρωσική  FSB, αναφέρονται σε οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του κ. Καραμανλή και περιγράφουν  περιστατικά και αποδεικτικά στοιχεία που βρέθηκαν και τεκμηριώνουν την υπόθεση.

Η αναφορά της Ρωσικής Υπηρεσίας Ασφαλείας  τόνιζε  χαρακτηριστικά πως «μια ομάδα έχει αποκαλύψει σχέδιο επίθεσης εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας με σκοπό την αναβολή ή την ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας.»

Μάλιστα , σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία,  η ομάδα των Ρώσων μυστικών είχε «εμπλακεί» με την ομάδα των ατόμων που παρακολουθούσαν το αυτοκίνητο του κ. Καραμανλή στην Νέα Μάκρη.

Αίσθηση προκαλεί στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού η διαπίστωση της ύπαρξης του σχεδίου Πυθία 1, στο οποίο περιλαμβανόταν, εκτός από την δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού, η αποσταθεροποίηση της χώρας με πολιτική αξιοποίηση της υπόθεσης του Βατοπαιδίου, επίθεση στην ελληνική οικονομία με απανωτές υποβαθμίσεις, απαγωγές επιχειρηματιών καθώς και πρόκληση  κοινωνική αναταραχής.

«Όλα αυτά συνέβησαν , αν κρίνουμε εκ των υστέρων» σχολιάζει αξιόπιστη πηγή που γνώριζε τα όσα είχαν διαμειφθεί το 2009.  Τώρα , η Εισαγγελία Πρωτοδικών, μετά την εντολή που έλαβε θα διερευνήσει την ύπαρξη τυχόν  συμπληρωματικών στοιχείων και ταυτόχρονα με την συνδρομή της ΕΥΠ θα επιδιώξει την ταυτοποίηση όλων αυτών των πληροφοριών.

Όπως δημοσιεύουν τα Επίκαιρα, όσοι Έλληνες αποδειχθεί ότι εμπλέκονται θα κατηγορηθούν για εσχάτη προδοσία και για την οργάνωση συνομωσίας εναντίον της χώρας.
http://www.briefingnews.gr/%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97/item/3355-low-profile-for-the-assassination-plot-keeps-karamanlis