Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Α.ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ «… το γιοφύρι της Άρτας»


Α.ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ «… το γιοφύρι της Άρτας»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
«Η διαδικασία της επιλογής των Διευθυντών και των Σχολικών Συμβούλων μοιάζει φέτος «με το γιοφύρι της Άρτας». Κάθε μέρα αλλάζουν οι εγκύκλιοι της διαδικασίας επιλογής και τοποθέτησης κατά το δοκούν, και ενώ ολοκληρώνεται η μία διαδικασία την ημέρα, το βράδυ ανατρέπεται από άλλη εγκύκλιο».
Τα παραπάνω τονίζει με σημερινή δήλωση ο τομεάρχης παιδείας της ΝΔ Α. Σπηλιωτόπουλος και σημειώνει:«Ο εμπαιγμός, η παλινωδία και η στόχευση να επιτευχθεί συγκεκριμένο αποτέλεσμα της εξυπηρέτησης των «ημετέρων», δεν έχει τέλος σχετικά με την επιλογή των Διευθυντών των σχολείων Α΄βαθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης.
Αιφνιδιαστικά, χθες το βράδυ, επειδή δεν τους έβγαινε, άλλαξαν την εγκύκλιο για τις δηλώσεις επιλογής των Διευθυντών σχολικών μονάδων και αφού έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των Διευθυντών από τα Συμβούλια Επιλογής.
Είναι εμφανές ότι δεν ξέρουν πλέον τι υπογράφουν στο Υπουργείο Παιδείας.
Η διαδικασία της επιλογής των Διευθυντών και των Σχολικών Συμβούλων μοιάζει φέτος «με το γιοφύρι της Άρτας». Κάθε μέρα αλλάζουν οι εγκύκλιοι της διαδικασίας επιλογής και τοποθέτησης κατά το δοκούν, και ενώ ολοκληρώνεται η μία διαδικασία την ημέρα, το βράδυ ανατρέπεται από άλλη εγκύκλιο.
Πολύ φοβούμαστε ότι, με τέτοιες απαράδεκτες λογικές, σε συνδυασμό με την αναστάτωση και το αλαλούμ που έχουν προκληθεί, θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».