Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Το επεισοδιακό ταξίδι του Βαγγέλη Βενιζέλου για Σκιάθο χθες το πρωΐ… τι έγινε στο “Σκιάθος express”!

Προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι λίγοι γνωρίζουν πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Βαγγέλης Βενιζέλος ταξίδεψε χθες το πρωΐ 11.30 από την Σκόπελο στην Σκιάθο (αφ. Θέση “Γλώσσα”) με το “Σκιάθος express” όπου βρισκόταν και ο πρωθυπουργός. Παρά το γεγονός ότι πριν λίγες ώρες ήταν πάλι μαζί.
Τις ντροπιαστικές εικόνες από την εμφάνιση του πρωθυπουργού και της κουστωδίας του στην Σκιάθο τις είδαμε χθες εδώ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ – ΤΣΙΡΚΟ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ!
Ουδείς όμως αναφέρθηκε στο ταξίδι του αναπληρωτή πρωθυπουργού αλλά και στα οξύμωρα που συνέβησαν στην πρώτη θέση του “Σκιάθος express”, λίγο μετά το δελτίο ειδήσεων με τις αναφορές στην παγκόσμια και την Ελληνική οικονομία.
Η αλήθεια είναι πως ο αντιπρόεδρος, δεν επέσυρε την μήνι των επιβατών όταν εμφανίστηκε. Μάλιστα κάποιοι τον χαιρέτησαν ενώ ακούστηκαν και απαράδεκτες νουθεσίες τύπου: “Κλείσε τους Παπανδρέου στην φυλακή για να κυβερνήσεις 20 χρόνια”!!
Ο αντιπρόεδρος δεν έδωσε σημασία (ίσως και να μην άκουσε) πολλές από τις αντιδράσεις των επιβατών που όμως παρέμειναν σε πολιτισμένα επίπεδα, ενδεικτικό της εικόνας που ακόμα διατηρεί ο ΒΒ στην κοινωνία.
Αυτό που ακολούθησε όμως, ήταν από τα άγραφα. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και οι επιβάτες έβλεπαν το ενημερωτικό δελτίο που έδειχνε την ανάκαμψη τωνΕυρωπαϊκών χρηματιστηρίων και τον καταποντισμό του Ελληνικού. Μόλις το ρεπορτάζ τελείωσε, λες και ένα αόρατο χέρι ενεργοποίησε το συλλογικό ασυνείδητο των συνεπιβατών στην πρώτη θέση και αμέσως άρχισαν τα “όργανα”:
“Να πως μας καταντήσατε”, “Είσαι περήφανος γι’ αυτά που βλέπεις” ήταν κάποια από τα ελαφρά κοντραρίσματα.
Στο παρασκήνιο όμως ακούγονταν πολύ χειρότερα για τον αντιπρόεδρο, ο οποίος παρέμεινε σιωπηλός και προβληματισμένος. Μιλάμε για ακραίες κραυγές που δεν θα τις αναπαράγουμε και έκαναν τον συνήθως ομιλητικό και αυθόρμητο πολιτικό να μην απαντήσει και να περιμένει το τέλος του ταξιδιού.
Ήταν ίσως η πρώτη φορά που ο Βαγγέλης Βενιζέλος βρέθηκε αντιμέτωπος με την δυσφορία της κοινωνίας, αν και δεν υπέπεσε σε λανθασμένες αντιδράσεις όπως αυτή στην προβοκάτσια του “καφέ” κατά την διάρκεια της εσωκομματικής αναμέτρησης με τον νυν πρωθυπουργό.
…που να έρθει και το Φθινόπωρο.
(φωτό: Το ξενοδοχείο που διαμένει ο πρωθυπουργός στην Σκιάθο)