Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Στήνουν κάλπες! Πηγή:www.capital.gr

Την βρήκαν την λύση οι αστέρες μας. Θα λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας με πεντάμηνες συμβάσεις στους δήμους και στις κοινότητες. Κουράστηκαν με την αναζήτηση επενδύσεων στη μακρινή και μυστήρια (από κάθε άποψη) Αραβία και επέστρεψαν σε παλιές δοκιμασμένες πρακτικές. Μυρίζουν εκλογές. Τα κανάλια της διαπλοκής άρχισαν να διαμορφώνουν το κλίμα...

Μόνο που αυτές οι εκλογές δεν είναι απαραίτητο ότι θα μοιάζουν με όλες τις προηγούμενες. Όσοι πιστεύουν ότι θα κερδίσουν με εκβιαστικά μηνύματα, ας έχουν υπόψη τους ότι εκείνος που τα έχει ήδη χάσει όλα δεν έχει κάτι να φοβηθεί. Όσοι ονειρεύονται ότι η στρατηγική του "ώριμου φρούτου" ή αλλιώς η έκφραση του απολύτως τίποτα θα είναι αρκετή για να τους οδηγήσει στην εξουσία, ίσως βρεθούν προ δυσάρεστων καταστάσεων.

Και τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν αποτύχει οικτρά στην περίοδο της κρίσης. Περισσότερο βέβαια η κυβέρνηση. Απέτυχαν να αποδείξουν ότι τους ενδιαφέρει κάτι περισσότερο από τις καρέκλες τους. Απέτυχαν να κάνουν μία σοβαρή πρόταση εξόδου από την κρίση. Απέτυχαν να πείσουν ακόμη και τους οπαδούς τους ότι έχουν να προσφέρουν κάτι περισσότερο σε αυτή την χώρα.

Απλά καθημερινά πράγματα αντιμετωπίζονται σαν να πρόκειται για το Μεσανατολικό. Κι έτσι πορευόμαστε, δίχως όραμα. Κι ώρες - ώρες δημιουργείται η αίσθηση στο μέσο πολίτη ότι έχουμε μπλέξει στην κυριολεξία με άχρηστους. Με ανθρώπους που τους έχουμε εμπιστευτεί τις τύχες μας , αλλά δεν είναι σε θέση να κάνουν απλά, καθημερινά πράγματα.

Την βρήκε τη λύση το «τζιμάνι». Πεντάμηνες προσλήψεις στους δήμους. Αλήθεια, χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να κατεβάσει μία τόσο μεγαλόπνοη ιδέα; Αλλά αυτό σημαίνει από 100.000 ως 400.000 ψήφους. Τόσο απλά, τόσο ψυχρά. Δεν τους νοιάζει αυτή η χώρα. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο πέρα από τη νομή της εξουσίας. Δυστυχώς, δεν υπάρχει ελπίδα...

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@capital.gr



Πηγή:www.capital.gr