Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Νικολόπουλος για τις μεθοδεύσεις Διαμαντο πούλου

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ο Βουλευτής Αχαίας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά κάτω από αντίξοες συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Η πρωτοφανής ανικανότητα του Υπουργείου Παιδείας και του εποπτευόμενου Οργανισμού Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) έχει ως αποτέλεσμα να αρχίζουν για πρώτη φορά τα μαθήματα χωρίς να έχουν οι μαθητές τα σχολικά βιβλία.
Αντί η Υπουργός Παιδείας να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την πρωτοφανή αυτή καθυστέρηση και να προχωρήσει στην αναζήτηση των υπαιτίων ανάμεσα στους υφισταμένους της , επιδιώκει να μεταθέσει την ευθύνη στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Η μεθόδευση αυτή είναι απαράδεκτη και δείχνει τη νοοτροπία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.
Βέβαια, οι γονείς που θα κληθούν να πληρώσουν το τίμημα της ανικανότητας του Υπουργείου Παιδείας, ουδόλως συμμερίζονται την αγωνιώδη προσπάθεια της κας Υπουργού. Γι’ αυτούς σημασία έχει ότι τα παιδιά τους για δύο μήνες θα αναγκαστούν να μελετούν τα μαθήματά τους κάνοντας χρήση φωτοτυπιών και dvd.
Υπενθυμίζω ότι όταν οι Υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωναν ότι τα σχολικά βιβλία έφταναν στα σχολεία στην ώρα τους, η κυρία Υπουργός, ως επικεφαλής του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, τους χλεύαζε δηλώνοντας ότι πανηγύριζαν για το αυτονόητο. Τώρα όμως που η ίδια κατέχει τη συγκεκριμένη θέση ευθύνης, η πλειοψηφία των σχολικών βιβλίων θα φτάσει στα περισσότερα σχολεία της χώρας στα μέσα Νοεμβρίου.
Ο ελληνικός λαός ας βγάλει τα συμπεράσματά του”.
http://olympia.gr/2011/09/11/%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bb%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%bc%ce%b5%ce%b8%ce%bf%ce%b4%ce%b5%cf%8d%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%b1/