Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Δίλημμα Γιώργου: Συγκυβέρνηση ή πάμε σε εκλογές

ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Μετά την κρίσιμη κυβερνητική σύσκεψη που θα ξεκινήσει νωρίς το απόγευμα στην Βουλή, ο πρωθυπουργός, αναμένεται να ξεκινήσει κύκλο τηλεφωνικών επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς. Προηγουμένως, δεν αποκλείεται να ζητήσει συνάντηση και από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπουύλια. Ο Γιώργος Παπανδρέου, πιέζεται πλέον, από την πλειοψηφία των υπουργών του, να προχωρήσει στην συγκρότηση κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας».
Ακόμη και το στενό οικογενειακό του περιβάλλον έχει συνειδητοποιήσει ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε, η πτώση της κυβέρνησης, δεν θα αργήσει. Γι’ αυτό, λοιπόν, ο πρωθυπουργός δείχνει να έχει λάβει τις αποφάσεις του. Θα ζητήσει από τους πολιτικούς αρχηγούς να συγκροτήσουν κυβέρνηση συνεργασίας. Με τα σημερινά δεδομένα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί η συναίνεση, αφού εκτός από τον Αντώνη Σαμαρά, αποστάσεις κρατά και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης. Αυτό σημαίνει ότι από την στιγμή που θα υπάρξει άρνηση από την πλευρά των πολιτικών αρχηγών, ότι οι εκλογές βρίσκονται προ των πυλών…
ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΜΕ ΔΙΛΗΜΜΑ
Ο Παπανδρέου μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να καλέσει δημοσίως μέσα από διάγγελμα τους πολιτικούς αρχηγούς να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Αυτό του εισηγούνται από χθες οι στενοί συνεργάτες του. Προφανώς, πιστεύουν ότι μ' αυτό τον τρόπο θα τους ασκήσει μεγαλύτερη πίεση.

http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/256947/Default.aspx