Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ θέλει να τρομοκρατήσει τους δικαστές. Η υπόθεση Αγγελάρα-Καρχιμάκη


Κόντρα για το «φιάσκο» με τα βιβλία. Ενήμερη από τον Απρίλιο η υπουργός, σύμφωνα με κύκλους του Ελεγκτικού Συνεδρίου
Αυξημένη κατά 20% σε σχέση με την αξία που είχε προϋπολογιστεί αρχικά εντόπισε το Ελεγκτικό Συνέδριο την δαπάνη της προμήθειας χάρτου για την έκδοση σχολικών βιβλίων. Επίσης, ..
το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο της χώρας εντόπισε πλημμέλειες κατά την αξιολόγηση των προσφορών στην επιτροπή διαγωνισμού. Όπως διαπιστώθηκε, στην επιτροπή συμμετείχαν συνταξιούχοι, οι οποίοι εφέροντο ότι ήταν εν ενεργεία, ενώ την ίδια στιγμή αποκλείονταν εν ενεργεία υπάλληλοι ως δήθεν συνταξιούχοι.

Αυτοί είναι και οι λόγοι που ο περίφημος διαγωνισμός για την προμήθεια χάρτου «κόπηκε» από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ ενήμερη για τις πλημμέλειες αυτές – σύμφωνα με κύκλους του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου – ήταν από τις αρχές του περασμένου Απριλίου η αρμόδια υπουργός Παιδείας.

Σύμφωνα με πηγές του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στις 21 Απριλίου 2010 με υπουργική απόφαση συγκροτήθηκε η επιτροπή έκδοσης του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων.

Μεσολάβησε στις αρχές Ιουλίου η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης σύμφωνα με την οποία ο διαγωνισμός, θα πραγματοποιούνταν από το υπουργείο Παιδείας και όχι όπως κατά πάγια τακτική γινόταν από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου. Η διαδικασία αυτή ολοκληρώθηκε 2 Μαρτίου 2011.

Το ΣΤ΄ κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις αρχές Απρίλιου, πραγματοποίησε τον προσυμβατικό εκδίδοντας μάλιστα και σχετική απόφαση. (22/2011).

Το ίδιο διάστημα η κυρία Διαμαντοπούλου, ενημερώθηκε για τα προβλήματα της διαδικασίας και της ζητήθηκε να τα αντιμετωπίσει, προκειμένου να συνεχιστεί ο διαγωνισμός μετά από νέα δικαστική κρίση. Οι πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι δεν ανταποκρίθηκε.

Αντίθετα, το υπουργείο Παιδείας επανήλθε με νέα αίτηση η οποία συζητήθηκε στις 6 Μαΐου 2011, ενώ τέσσερις ημέρες μετά κατέθεσε και σχετικό υπόμνημα. Στις 2 Ιουνίου όμως, Τμήμα αυτή τη φορά του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έκρινε παράνομη τη σύμβαση. Μάλιστα, η σχετική απόφαση κοινοποιήθηκε στην υπουργό στις 12 Ιουλίου 2011.

Η υπουργός Παιδείας και για τη δεύτερη αυτή αρνητική απόφαση ενημερώθηκε εγκαίρως από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές και μάλιστα προφορικά από τις 5 Ιουλίου. Παρ’ όλα αυτά, με έγγραφό της ζήτησε από το Ελεγκτικό Συνέδριο να επισπεύσει….

Η απάντηση του ανώτατου δικαστή

Όπως επισημαίνει ο κ. Αγγελάρας σε αποψινή του ανακοίνωση μετά και την αίτηση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη να ζητήσει αναδρομικά στοιχεία του «πόθεν έσχες» του,

«Ως δικαστής έχω καθήκον να υπακούω το Σύνταγμα και τους νόμους. Έχω, επίσης, καθήκον να σέβομαι και να διαφυλάττω ως μέλος του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου και το ιερό δημόσιο χρήμα, ιδίως αυτή την περίοδο που η χώρα μας βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας της. Τέλος, έχω καθήκον να διασφαλίζω το δημόσιο συμφέρον, το οποίο προεχόντως εξυπηρετείται με την τήρηση της αρχής της νομιμότητας. Αυτά εφαρμόσαμε οκτώ ανώτατοι και ανώτεροι δικαστικοί λειτουργοί και κρίναμε και αποφασίσαμε επανειλημμένα (Απρίλιος και Ιούνιος 2011) σε παραδεκτό χρόνο ότι ο διαγωνισμός για την προμήθεια "χάρτου λευκού εκτυπώσεων" του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων είναι παράνομη. Η κρίση μας αυτή ανακοινώθηκε (γραπτώς και προφορικώς) εγκαίρως στην υπουργό Παιδείας, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου. Αυτή είναι και η μόνη αδιάψευστη αλήθεια».

Πρακτικές δεκαετίας του ‘80, εποχής των πρασινοφρουρών, εφαρμόζει και τώρα η δήθεν δημοκρατική και «αξιοκρατική» κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου. πανικόβλητη από τον φόβο της τιμωρίας που πλησιάζει οσονούπω.

Χθες,  ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καχριμάκης κατέθεσε στη Βουλή αίτημα ζητώντας να του δοθεί «το πόθεν έσχες του Αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νικολάου Αγγελάρα, από το χρόνο αφετηρίας ισχύος του πόθεν έσχες για τους δικαστικούς λειτουργούς».

Γιατί γίνεται αυτό; Διότι ο κ. Αγγελάρας ήταν ο πρόεδρος του τμήματος που έβγαλε την απόφαση για τον παράνομο διαγωνισμό του χαρτιού που το Υπουργείο Παιδείας θα τύπωνε τα σχολικά βιβλία.

Είναι πρωτοφανές, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ να θέλει να εκδικηθεί κάποιον και να καταθέτει τέτοιου είδους αίτημα στη Βουλή, στοχοποιώντας έναν κρατικό λειτουργό.

Και φυσικά η κίνηση Καχριμάκη δεν είναι τυχαία. Είναι μήνυμα στη Δικαιοσύνη: Υποταχθείτε.

Δηλώσεις Τζαβάρα

Η πρώτη αντίδραση για την προωτοφανή και αντιδημοκρατική ενέργεια του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Καρχιμάκη προήλθε άμεσα από τον Τομεάρχη Δικαιοσύνης της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα:

«Oποιος δικαστής δεν κάνει τα χατήρια της Κυβέρνησης Παπανδρέου γίνεται στόχος, στιγματίζεται. Στήνεται στο εκτελεστικό απόσπασμα της λάσπης και της συκοφαντίας. Αυτή η τρομοκρατία των δικαστών δεν θα περάσει. Αυτά είναι τα τελευταία αντιδημοκρατικά ξεσπάσματα ενός καθετσώτος που καταρρέει. Το ίδιο συνέβη όταν η κ. Μπαλφούσια εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, παρά το γεγονός ότι εκπροσωπούσε τη Βουλή, μπροστά στις απαράδεκτες δηλώσεις ενός υπουργού που δυστυχώς γνωρίζει πολύ καλύτερα από τον καθένα μας το Σύνταγμα της Ελλάδας».

Διασυρμός σε όποιον κάνει τη δουλειά του

Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Λυκουρέντζος και η Βουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ κάλεσαν την κυβέρνηση από την Επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, να δώσουν εξηγήσεις καταγγέλλοντας ότι η ενέργεια του κ. Καρχιμάκη στοχεύει στην κατατρομοκράτηση των κρατικών λειτουργών όταν εκείνοι ελέγχουν την κυβέρνηση. Η κυρία Βόζεμπεργκ κατήγγειλε ότι επιχειρείται η διαπόμπευση και ο διασυρμός ενός δικαστικού λειτουργού επειδή είχε ένα συγκεκριμένο ελεγκτικό ρόλο και έκανε λόγο για σκοπιμότητα.

Ανδρέας Λυκουρέντζος

«Η επίθεση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στον αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι απόπειρα τρομοκράτησης των δικαστών, με στόχο τη συγκάλυψη των κυβερνητικών ευθυνών σ’ ότι αφορά τις τεράστιες καθυστερήσεις στην παραγωγή των σχολικών βιβλίων. Τα γεγονότα, όμως, βοούν. Ο φάκελος του σχετικού διαγωνισμού στάλθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο με καθυστέρηση έξι μηνών.

Η ηγεσία του υπουργείου αδράνησε προκλητικά, οδήγησε σε αδιέξοδο τη διαδικασία παραγωγής βιβλίων και κατέληξε σε απευθείας ανάθεση. Οι μαθήτριες και οι μαθητές δεν θα παραλάβουν, παρά μετά από μήνες, τα βιβλία τους. Θα τα αναπληρώσουν με φωτοτυπίες, γεγονός που θα αυξήσει τη δημόσια δαπάνη. Και, παράλληλα, θα έχει ως συνέπεια νέα αφαίμαξη του οικογενειακού προϋπολογισμού. Η Νέα Δημοκρατία καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την απόπειρα τρομοκράτησης των δικαστικών και ζητά από τους υπευθύνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την πρωτοφανή αποτυχία να ξεκινήσει ομαλά το νέο σχολικό έτος».

Εύη Χριστοφιλοπούλου

Η παριστάμενη Υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου ζητούσε με τα μάτια λύτρωση από την Πρόεδρο της Επιτροπής Χρύσα Αράπογλου, λέγοντας ότι το αντικείμενο της επιτροπής είναι η συζήτηση επί του Τεχνολογικού Λυκείου…!

Η άλλοτε λαλίστατη κυρία Χριστοφιλοπούλου δεν θέλησε να παίξει με τη…φωτιά και αρκέσθηκε απλά σε μια τυπική δήλωση ότι κανένας δεν είναι υπεράνω κριτικής, φως σε όλα! Βλέπετε, αν θα συμφωνούσε με τον Καρχιμάκη θα υποβάθμιζε τον θεσμικό της ρόλο αλλά και από την άλλη ο Καρχιμάκης είναι Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος. Ούτε λόγος να γίνεται βέβαια για την Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς δεν εμφανίστηκε στην επιτροπή, προφανώς για να μην γίνει στόχος για «βελάκια» από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης…

(πηγές: antinews, express, απε, τα νεα)