Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Τι του έκαναν αυτού του ανθρώπου που λέγεται Καραμανλής;


Τι να πούμε για όλα αυτά που πληροφορούμαστε εμβρόντητοι.
Οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν τα τηλέφωνά του, όπως μας λέει η εισαγγελική έρευνα. Άνθρωποι του κόμματός του πήγαιναν κατευθείαν στην αμερικανική πρεσβεία για να πουν τις απόψεις τους, όπως πληροφορούμαστε από τα ίδια τα έγγραφα της πρεσβείας. Πολλοί βουλευτές του, εκμεταλλευόμενοι την ισχνή πλειοψηφία έβγαιναν, όπως θυμάστε στα κανάλια και του τα έριχναν απαιτώντας να....
απομακρύνει τον έναν ή τον άλλον, απειλώντας με παραιτήσεις. Οι νταβατζήδες και τα ΜΜΕ τον διέσυραν. 
Τι έχει υποστεί ο άνθρωπος;;
Τι είναι αυτά τα πράγματα;;
Τι πολιτικό σύστημα είναι αυτό που ελέγχεται από τους Αμερικανούς;

Τώρα αντιλαμβανόμαστε γιατί δεν μιλάει και πολύ καλά κάνει αυτή τη φορά. Έτοιμα περιμένουν τα αρπαχτικά να τον ξεσκίσουν. Προφανώς θα μιλήσει όταν ο λόγος του θα έχει την ανάλογη δύναμη.

Εμείς σταθήκαμε απέναντι στον Καραμανλή από το 2007 που λειτουργεί αυτό εδώ τοblog για δύο λόγους: α) γιατί αντιπροσωπεύει, μαζί φυσικά με άλλους, την οικογενειοκρατία στην πολιτική και β) γιατί είχε ταχθεί κατά της αλλαγής του πολιτικού συστήματος και υπέρ της αποτελεσματικής διαχείρισης του συστήματος.

Δυστυχώς όμως, όπως αποδείχτηκε και αποδεικνύεται κάθε μέρα, δεν κατάφερε να διαχειριστεί αυτό το αυτόνομο τέρας που λέγεται πολιτικό σύστημα, αλλά το ίδιο το εξωκατευθυνόμενο αντιδημοκρατικό σύστημα τον έλεγχε πλήρως.
Για την ιστορία, κάποτε του είχαμε επισημάνει δια ζώσης, τον κίνδυνο που εμπεριέχει η προσπάθεια διαχείρισης αυτού του συστήματος, πριν ακόμα γίνει αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.