Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Αποσπάσεις..από την κοινή λογική

Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας και το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο (πλην των αιρετών) επέλεξαν να ταλαιπωρήσουν χιλιάδες εκπαιδευτικούς και κυρίως να υποτιμήσουν τη νοημοσύνη τους.

Δεν μπορεί αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι κατά την πρόσφατη διαδικασία των αποσπάσεων μετακινήθηκαν συνάδελφοι σε περιοχές όπου υπήρχαν "δήθεν" υπεράριθμοι, οι οποίοι κι αυτοί με τη σειρά τους αποσπάστηκαν βάσει του δεύτερου πίνακα.

Και λέμε "δήθεν" καθότι βάσει της αρχής της χρηστής διοίκησης ώφειλε το Υπουργείο να αποχαρακτηρίσει τους υπεράριθμους, από τη στιγμή που στο ΠΥΣΠΕ όπου υπηρετούν προέκυψαν λειτουργικά κενά συνεπεία αποσπάσεων άλλων συναδέλφων τους από την ίδια περιοχή.

Μ΄άλλα λόγια έπρεπε να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού η νέα μοριοδοτούμενη διαδικασία των αποσπάσεων, που απάλλαξε όλους τους εκπαιδευτικούς από το άγος της διαπλοκής με υπηρεσιακούς και συνδικαλιστικούς παράγοντες.

Είναι παράλογο το Υπουργείο και το ΚΥΣΠΕ να αγνοούν βασικές αρχές του διοικητικού δικαίου και να καταπατούν με "νόμιμο" τρόπο διαδικασίες ορθολογικής διαχείρισης προσωπικού και συνταγματικές επιταγές.

Είναι αδιανόητο να καταπατούν αυτά που οι ίδιοι εισηγήθηκαν κι εφάρμοσαν.

Καλούμε λοιπόν το Υπουργείο Παιδείας και το ΚΥΣΠΕ να προβεί σε ανάκληση των αποσπάσεων των "υπεραρίθμων" συναδέλφων, όσων προέρχονται από ΠΥΣΠΕ που δημιουργήθηκαν λειτουργικά κενά.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και το ΚΥΣΠΕ να διαφυλάξει όση σοβαρότητα ακόμα διαθέτει.

Τους καλούμε να εφαρμόσουν το νόμο και την κοινή λογική