Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Τα νέα Μέτρα του 2012! Θυμάστε τι έλεγε στις 21/10/2010;


Αλλη μια πρωτιά κερδίζει επάξια η Ελλάδα!
Πρωθυπουργός ψάχνει για κοροϊδα (ή την άλλη λέξη με τα τρια “αλφα”) και ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ!
Πέρυσι τον Οκτώβριο (21/10/2010) στο Περιστέρι εκτός από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε 500.000 χαμηλοσυνταξιούχους που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός της Margaret of Mine-sota του, ως έναν «ελάχιστο φόρο τιμής» στους χαμηλοσυνταξιούχους που σήκωσαν μεγάλο βάρος, είχε πει στους χειροκροτητές του :

…[...]… Αλλά σε όσους παίζουν παιχνίδια με τη φωτιά ενόψει εκλογών (σ.σ.εννοεί τις Δημοτικές), μιλώντας δήθεν για «νέα επώδυνα μέτρα» σε βάρος των αδύναμων συμπολιτών μας μετά τις εκλογές, επαναλαμβάνω: η καλύτερη απάντηση είναι η συνέπειά μας….[...]…

…[...]…Πλέον, όμως, έχουμε ένα πρωτόγνωρο αποτέλεσμα. Οι θυσίες πιάνουν τόπο και ήδη, σε ολόκληρο τον κόσμο, αναγνωρίζεται πια καθημερινά, ότι καταφέραμε αυτό που θεωρούταν από όλους, μέχρι πριν από λίγους μήνες, ακατόρθωτο.

Με αυτό το αποτέλεσμα και με την υποστήριξη του Ελληνικού λαού, μπορούμε και μπορώ να εγγυηθώ: δεν πρόκειται να υπάρξει καμία περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων και καμία αύξηση φορολογικών συντελεστών, πέραν των όσων έχουμε δεσμευθεί…[...]…

Γ.Α.Παπανδρέου Σωτήριον έτος 201ομ.Χ., Περιστέρι (παπανδρέου.γρ)
.
Πόσο είχε στις Δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ; Μόνο 15% με 20%;
Δηλαδή με μια μικρή συσπείρωση, αναμενόμενη σε εκλογικές περιόδους, έχει ένα 30% από τα αποδυτήρια!
Τι διαβάζουμε σήμερα στα ΜΜΕ;

Πρόσθετα μέτρα φέρνει ο προϋπολογισμός του 2012

3/10/2011 2:39:00 μμ
Του Σωτήρη Καψώχα (real.gr)
Πρόσθετα μέτρα 7,11 δισ. ευρώ προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2012.
Μεγάλο «μαχαίρι» θα πέσει στις φοροαπαλλαγές, οι οποίες θα περικοπούν στο σύνολο τους και θα αποφέρουν στο δημόσιο 1,95 δισ. ευρώ.
Το νέο μισθολόγιο θα προκαλέσει απώλειες μισθών της τάξεως των 950 εκ. ευρώ, ενώ θα υπάρξει και νέα περικοπή σε κύριες και επικουρικές συντάξεις της τάξεως 480 εκ. ευρώ. Από την εργασιακή εφεδρεία, το δημόσιο θα αποκομίσει όφελος 200 εκ. ευρώ, ενώ από την αύξηση του ειδικού φόρου πετρελαίου θέρμανσης, του οποίου η τιμή θα εξομοιωθεί με αυτή του πετρελαίου κίνησης, ο κρατικός προϋπολογισμός θα έχει όφελος 250 εκ. ευρώ.
Το έλλειμμα από 8,5% του ΑΕΠ που αναμένεται να κλείσει φέτος θα διαμορφωθεί στο 6,8% το 2012, σύμφωνα με τις προβλέψεις του οικονομικού επιτελείου.
Το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης θα ανέλθει σε δυσθεώρητα ύψη και θα κλείσει στο 172,7% του ΑΕΠ ή στα 371,9 δισ. ευρώ από 1651,8% του ΑΕΠ ή 356,5 δισ. αντίστοιχα το 2011.
Σε ό,τι αφορά την ύφεση, από -5,5% φέτος θα κινηθεί στο -2,5% το 2012, ενώ η ανεργία θα κινηθεί ανοδικά στο 16,4%.

Ευ. Βενιζέλος: Το πιο κρίσιμο είναι να πετύχουμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους

Με τον προϋπολογισμό του 2012 ολοκληρώνεται μία πυκνή και δύσκολη προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής, που από πρωτογενές έλλειμμα 24 δισ. ευρώ το 2009, φθάνει σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,2 δισ. ευρώ το 2012, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, μετά την κατάθεση στη Βουλή του προσχεδίου του νέου προϋπολογισμού.
Το προσχέδιο κινείται μέσα στο πλαίσιο που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα και υποστηρίζεται από τη δέσμη των μέτρων που έχουν ήδη αποφασιστεί και ανακοινωθεί και τα οποία, στο σύνολό τους, θα έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων πριν το τέλος του Οκτωβρίου, είπε ο κ. Βενιζέλος.
Με τα μέτρα αυτά διασφαλίζεται η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2012 (δημοσιονομικό έλλειμμα 14,65 δισ. ευρώ), που μας επιτρέπουν να καταγράψουμε, για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1,5% του ΑΕΠ, σημείωσε.
Με τον προϋπολογισμό του 2012 ολοκληρώνεται μία πυκνή και δύσκολη προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής, που από πρωτογενές έλλειμμα 24 δισ. ευρώ το 2009, φθάνει σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,2 δισ. ευρώ το 2012, προσέθεσε.
Ο προϋπολογισμός του 2012 καλύπτει επίσης πλήρως την απόκλιση του 0,7% του ΑΕΠ που καταγράφεται στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011. Η απόκλιση αυτή οφείλεται, σε σημαντικό βαθμό, στην πολύ βαθύτερη από την προβλεφθείσα ύφεση του 2011, που κινείται τελικά στο -5,5% του ΑΕΠ, αντί πρόβλεψης -3,8% του Ιουνίου του 2011, είπε ο κ. Βενιζέλος.
Τα νέα μακροοικονομικά δεδομένα, επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών, δεν επέτρεπαν να καλυφθεί και αυτό το 0,7% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος του 2011. Για το λόγο αυτό, σε συμφωνία με την τρόικα, αντιμετωπίστηκαν από κοινού οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2011 και του 2012 ώστε
στο τέλος του 2012 να καλύπτονται πλήρως όλοι οι δημοσιονομικοί στόχοι, όπως αυτοί προβλέπονται ως απόλυτο μέγεθος στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής.
Ο υπουργός Οικονομικών λέει πως «αδικεί, συνεπώς, την τεράστια αυτή προσπάθεια του Ελληνικού Λαού η μεταφορά οποιαδήποτε άλλης εντύπωσης που δεν λαμβάνει υπ’ όψιν τα δύσκολα μακροοικονομικά δεδομένα, τα δημοσιονομικά επιτευγμάτων των δύο τελευταίων ετών και όσα έχουμε συμφωνήσει με την τρόικα.»
Η δημοσιονομική προσαρμογή, όπως και η εκπλήρωση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας απέναντι στους θεσμικούς της εταίρους για την αποφασιστική προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων που έλαβε τον Ιούλιο η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης για την Ελλάδα, υπογράμμισε.
«Σε στενή συνεργασία με την τρόικα και τους θεσμικούς μας εταίρους, προσπαθούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα. Να προστατεύσουμε δημοσιονομικά και χρηματοοικονομικά την Πατρίδα μας, να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης», είπε ο κ. Βενιζέλος.
«Το πιο κρίσιμο και σημαντικό που έχουμε να κάνουμε για να επανέλθουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις προοπτικές της χώρας και των πολιτών της, ιδίως των νεώτερων, είναι να πετύχουμε τους δημοσιονομικούς και διαρθρωτικούς μας στόχους και να αποδείξουμε διεθνώς την αποφασιστικότητα, την ενότητα και τη συνέπεια μας», κατέληξε.
Νετάκιας.

ΥΓ – Διαδόστε όσο μπορείτε το πρώτο τμήμα του άρθρου, δεν με νοιαζει να βάλετε link ή το όνομα μου, αρκεί να το διαβάσει κόσμος, αμαν πια με την κοροϊδια.