Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Εισαγγελική έρευνα για τη λίστα Κουσελά

Φυσικά η λίστα δεν θα δοθεί ποτέ στη δημοσιότητα -και θα το καταλάβει κι ο εισαγγελέας όταν δεί τα ονόματα!- ή θα δοθεί τμήμα της χωρίς τα ονόματα που καίνε.
Να διερευνηθεί γιατί δεν προχώρησε με την επίμαχη λίστα ζητά ο εισαγγελέας.  Την άμεση παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα...
Γρηγόρη Πεπόνη προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά στη διάρκεια της συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ελέγχου Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την αντιμετώπιση των φοροφυγάδων τα ονόματα των οποίων είχαν περιληφθεί σε σχετική λίστα επί των ημερών του.
 Ο κ. Κουσελάς, όπως προκύπτει και από σημερινά δημοσιεύματα, είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. «Τι γίνεται με του μεγαλοοφειλέτες; Γιατί δεν δίνετε στη δημοσιότητα τα ονόματά τους - είναι 3.800- και τους αφήνετε ήσυχους την ώρα που θέλουμε να κόψουμε το ρεύμα από ανθρώπους που δεν χρωστούν ούτε ένα ευρώ στην εφορία;» είπε ο κ. Κουσελάς. «Εγώ είμαι τρεις μήνες υπουργός στο Οικονομικών. Εσύ τί έκανε ρε Δημήτρη που ήσουν και στο αρμόδιο υπουργείο; » αντέτεινε ο κ. Βενιζέλος για να πάρει την εξής απάντηση από τον βουλευτή: Αυτός ήταν ο λόγος που αποχώρησα από την κυβέρνηση.

 Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά λοιπόν να ερευνηθεί για ποιόν λόγο ο πρώην υφυπουργός δεν προχώρησε με τη λίστα των φοροφυγάδων . Στο πλαίσιο της έρευνας την οποία θα διενεργήσει η εισαγγελέας πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου θα κληθεί να καταθέσει ο κ. Κουσελάς προκειμένου να εξηγήσει τί ακριβώς εννούσε και με την επίμαχη φράση που είδε σήμερα τη δημοσιότητα συνδέοντας τη λίστα των φοροφυγάδων με την αποχώρησή του από την κυβέρνηση.


Καίει τον Παπανδρέου !

http://taxalia.blogspot.com/2011/10/blog-post_6251.html