Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Α.Μέρκελ: "Ποια τεχνική βοήθεια; Tην εποπτεία αναλαμβάνουμε"!


Πριν "αλέκτωρ φωνήσαι" Η Ανγκέλα Μέρκελ, διέψευσε και τον χερ Χορστ Ράϊχενμπαχ και τους κυβερνητικούς που μιλάνε για "τεχνική βοήθεια" κια όχι εποπτεία της Ελλάδας. Σε ομιλία της στην Γερμναική Βουλή πριν λίγο εν όψει της ψηφοφορίας για το EFSF η καγκελάριος της Γερμανίας ήταν σαφής:
"Η Γερμανία επιθυμεί τη μόνιμη επιτήρηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες, ώστε η ελληνική οικονομία να μπορεί να αναπτυχθεί ξανά, σημείωσε και είπε ότι θα ήταν επιθυμητή μια μόνιμη εποπτεία των ελληνικών μεταρρυθμίσεων. Η βοήθεια που της δίνουμε, πάντα θα πρέπει να συνδέεται με αυστηρές προϋποθέσεις επιτήρησης της χώρας από εμάς. Δεν είναι μόνο τεχνική βοήθεια, χρειάζεταιο την επιτήρησή μας"!
Η Γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε ότι "Η Ελλάδα βρίσκεται στην αρχή ενός δύσκολου δρόμου, όπως προκύπτει από την έκθεση της τρόικας και ότι το «κούρεμα» του χρέους δεν αρκεί για να λύσει το πρόβλημα της χώρας.
Υπάρχει κάποιος από την κυβέρνηση για να διαψεύσει τα λεγόμενα της Α.Μέρκελ; Νομίζουμε ότι η παραπάνω δήλωσή της λύνει αυτόματα και το ερώτημα αν πρόκειται για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας ή όχι...

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_