Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Καιρός να απογαλακτιστούμε

H ΔΑΚΕ είναι η παράταξη που πάντα υπηρετούσε τα συμφέροντα των εργαζομένων στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα.
Σ'αυτούς ώφειλε την ύπαρξή της, αυτούς υπηρετούσε.
Κινούμενη στα ιδεολογικοπολιτικά πλαίσια της Νέας Δημοκρατίας, έδινε έμφαση στην Πατρίδα, στον κοινωνικό φιλελευθερισμό, στον άνθρωπο ως παράγοντα ανάπτυξης και προοπτικής.
Προασπίζοταν τη νομιμότητα, το δίκαιο και αγωνιζόταν για την διαφύλαξή τους.

Τις τελευταίες μέρες όμως ο πολιτικός μας φορέας λοξοδρόμησε σε μία διαδικασία δήθεν "συναίνεσης".
Μια διαδικασία που εντάσσεται σε μία λογική "διάσωσης" της Πατρίδας, χωρίς όμως να φαίνεται στον ορίζοντα διάθεση διάσωσης των πολιτών της.
Ταυτόχρονα έχει εγκαινιαστεί μία πρωτοφανή προσπάθεια κατάργησης βασικών συνταγματικών διατάξεων και διαδικασιών, όταν είναι τοις πάσι γνωστό ότι η παρούσα Βουλή κατ'ουδένα τρόπο δεν αντικατοπτρίζει τους συσχετισμούς των πολιτικών δυνάμεων, ούτε καν κατά προσέγγιση.
Δεν μπορεί δηλαδή να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση που επ'ουδενί δεν έχει αναφορά στις νέες κοινωνικές "μνημονιακές" συνθήκες.

Μας επιβλήθηκε συνεπώς, με τη συμμετοχή δυστυχώς και του κομματικού μας φορέα, μία "μεταβατική", "εκτάκτου ανάγκης" κτλ κυβέρνηση, η οποία δε χαίρει δημοκρατικής νομιμοποίησης.
Ως επικεφαλής δε τέθηκε αυτός, που υπήρξε ο συν-αρχιτέκτοντας της δημιουργικής λογιστικής, της "οικονομίας τραβεστί", που έσυρε την Πατρίδα μας έκων άκων στη ζώνη του ευρώ, χωρίς καμία σοβαρή προετοιμασία κοινωνική και οικονομική, χωρίς τη βούληση του λαού, αλλά ως μόνο συνεταίρο την αλλοδαπών συμφερόντων γνωστή εταιρεία Goldman Sachs.
Είναι δε αυτός που με τις πράξεις και τις παραλείψεις του συνετέλεσε στο "έγκλημα του χρηματιστηρίου", που έδωσε αφειδώς κι αλόγιστα δάνεια και εγκλώβισε σ'ένα φαύλο κύκλο υπερδανεισμού την ελληνική οικογένεια.

Επομένως πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, ικανοποιούνται όλες οι ικανές κι αναγκαίες συνθήκες ή μ'άλλα λόγια καθίσταται αναγκαίο η ΔΑΚΕ να δηλώσει ότι θα απέσχει δια των στελεχών της απ'όλες τις κομματικές δραστηριότητες της Νέας Δημοκρατίας, μέχρι νεωτέρας.
Μέχρι η Νέα Δημοκρατία επανέλθει στο κοινωνικοϊδεολογικοπολιτικό status quo ante.
Ήρθε η ώρα να αντιληφθούν οι κομματικοί ότι κόσμος της μισθωτής εργασίας δεν τρώει κουτόχορτο.
Ήρθε η ώρα να απογαλακτιστούμε. Να συνδικαλιστούμε με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων δείχνοντας εμείς στην πράξη ότι πάνω απ'όλα είμαστε συνεπείς προς τις αρχές που -κάποτε- η Νέα Δημοκρατία υποστήριζε.

Ήρθε η ώρα της επανεκκίνησης της ΔΑΚΕ, της επανεκκίνησης του Συνδικαλισμού.