Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Φήμες για ναυάγιο της «κυβέρνησης Παπαδήμου»

Φήμες για ναυάγιο της «κυβέρνησης Παπαδήμου»
Δε δείχνει να τελεσφορεί το σενάριο ανάληψης του πρωθυπουργικού αξιώματος της μεταβατικής κυβέρνησης από τον κ. Λουκά Παπαδήμο.

Η ΝΔ δεν δείχνει να συμφωνεί με τις απαιτήσεις του κ. Παπαδήμου, ο οποίος μεταξύ άλλων φέρεται να ζητά παράταση της πρωθυπουργικής θητείας του πέραν του εξαμήνου αλλά και τη συμμετοχή πολιτικών στελεχών από την πλευρά της ΝΔ.

Η πλευρά του ΠΑΣΟΚ έδειχνε την επιλογή της στο πρόσωπο του κ. Παπαδήμου με ιδιαίτερα πιεστικό τρόπο, ενώ την ίδια στιγμή πληροφορίες προερχόμενες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και την έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επανέφεραν τις παρελθοντικές διαφοροποιήσεις του κ. Παπαδήμου σε ενδεχόμενο «κούρεμα» μεγαλύτερο του 21%, που αποτελεί ένα από τα κεντρικά σημεία της συμφωνίας της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής.

Πέραν αυτού πάντως, ζήτημα δείχνει να ανακύπτει και από τις αξιώσεις που εγείρει ο κ. Παπαδήμος, με δεδομένο ότι υπερβαίνει –όπως εκτιμάται από κύκλους της Συγγρού- τον ειδικό σκοπό και τη συγκεκριμένη αποστολή της εν λόγω κυβέρνησης. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η εμπλοκή στο θέμα Παπαδήμου δείχνει πλέον τόσο ανυπέρβλητη που εξετάζεται ήδη το δεύτερο σενάριο, το οποίο περιλαμβάνει το όνομα του κ. Νικηφόρου Διαμαντούρου.

Από την Συγγρού πάντως τηρείται σιγήν ισχύος αναφορικά με τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις διαρκείας, επιλέγοντας φειδωλή στάση απέναντι στα αμέτρητα σενάρια που διακινούνται. Βάσει της επίσημης ενημέρωσης, θα υπάρξουν ανακοινώσεις αναφορικά με τις εξελίξεις, όταν –και αν – αυτές θα έχουν τελεσφορήσει. Και πάλι όμως, οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν –κατά τα καθιερωμένα- από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ή, σε ακραία περίπτωση, από την Προεδρία της Δημοκρατίας.

http://www.newpost.gr/post/84790/Φήμες-για-ναυάγιο-της