Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Μυστικό σχέδιο για τη δημιουργία ενός υπερκράτους εντός της Ε.Ε. που θα καθορίζει την οικονομική πολιτική

Αν ισχύουν -και κυρίως αν τελικά επιβεβαιωθούν-όσα αναφέρονται στα έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή της «Daily Telegraph» και είδαν χθες το φως της
δημοσιότητας, τότε η Ευρώπη μέσα στα επόμενα χρόνια προβλέπεται να ζήσει εποχές απίστευτης οικονομικής και κοινωνικής βαρβαρότητας. Εποχές κατά τις οποίες, στο πρότυπο της άριας φυλής που ήθελαν να δημιουργήσουν οι ναζί, κάποιοι μοιάζουν να ενδιαφέρονται μόνο για την επικράτηση των οικονομικά… Αρίων της Ευρώπης.
Στο εξασέλιδο εμπιστευτικό σημείωμα του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών ουσιαστικά περιγράφεται η…σύγχρονη οικονομική και πολιτική απαγωγή, όχι της μυθικής, αλλά της σύγχρονης Ευρώπης, από τη Γερμανία της Μέρκελ.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, υπάρχουν ανησυχίες για το γεγονός ότι τα γερμανικά σχέδια για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη περιλαμβάνουν ξεκάθαρα και απώλεια της εθνικής κυριαρχίας σε κράτη που δεν τηρούν τις οικονομικές τους δεσμεύσεις κάτι το οποίο κατά την «Daily Telegraph» πιθανό να ανοίξει και τον δρόμο στο απώτερο μέλλον για τη δημιουργία ενός κράτους ευρωπαϊκού, πάνω από τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, που θα έχει τη δυνατότητα να καθορίζει και να επιβάλλει την οικονομική πολιτική.
Συγκεκριμένα στο έγγραφο γίνεται λόγος για μια μετατροπή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε ένα ιδιότυπο ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο, ανάλογο του ΔΝΤ, το οποίο θα μπορεί ανάμεσα σε άλλα να έχει και τον πλήρη έλεγχο στα δημοσιονομικά μιας υπερχρεωμένης χώρας!
Κι επειδή οι Γερμανοί χαρακτηρίζονται για τη μεθοδικότητά τους, ακόμη κι όταν πρόκειται για την οικονομική διάλυση-υποδούλωση μιας χώρας, σύμφωνα με την «Telegraph», το γερμανικό σχέδιο προβλέπει ως αφετηρία «την επιβολή κυρώσεων» σε χώρες-μέλη με ελλείμματα εκτός των συμφωνηθέντων με την Ευρώπη, αλλά και την παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όσων παραβιάζουν συστηματικά τα προβλεπόμενα από την ευρωζώνη.
Η Γερμανία φαίνεται ακόμη να έχει εξυφάνει μυστικά σχέδια προκειμένου να αποτρέψει τυχόν βρετανικό δημοψήφισμα για την αναδιάρθρωση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τη στιγμή που εντείνονται οι ανησυχίες ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εκτροχιάσει το πακέτο διάσωσης της ευρωζώνης.
Μετά τις αποκαλύψεις αυτές νόημα ιδιαίτερο αποκτά και η δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε, ο οποίος πριν από την επίσκεψη Κάμερον στο Βερολίνο έσπευσε να τονίσει ότι η Βρετανία θα ενταχθεί στο ευρώ «νωρίτερα απ’ ό,τι πιστεύουν πολλοί Βρετανοί»!
Επίσης ιδιαίτερο νόημα αποκτά και η τοποθέτηση του Φινλανδού πρωθυπουργού Ζίρκι Κατάινεν -γνωστού «συμμάχου» της Μέρκελ-, που διαμήνυσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη για μια τροποποίηση των ευρωπαϊκών συνθηκών τονίζοντας πως «ό,τι ενισχύει την οικονομική και χρηματοπιστωτική πειθαρχία είναι θετικό».
http://troktikoblog.blogspot.com/2011/11/blog-post_4178.html