Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Δεν έπεισε η Σύνοδος Κορυφής! Πάμε για διάλυση του μαγαζιού...




Οι ανησυχίες για τις αντοχές της Ευρωζώνης επανήλθαν σήμερα στο προσκήνιο καθώς οι αποφάσεις των ηγετών της Ε.Ε. στη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης εβδομάδας δεν έπεισαν τις αγορές ότι η ζώνη του ευρώ θωρακίζεται και αντιμετωπίζει οριστικά τις πιέσεις στα πιο αδύναμα μέλη της.

Οι βασικοί δείκτες κινήθηκαν από το άνοιγμα σε αρνητικό έδαφος με τις απώλειες για τον βιομηχανικό Dow Jones να προσεγγίζουν τις 250 μονάδες στα χαμηλά της ημέρας. Οι δείκτες κατάφεραν ωστόσο στη συνέχεια να περιορίσουν τις απώλειες τους κλείνοντας μακριά από τα χαμηλά της ημέρας.

Η εκτίμηση της Fitch ότι η Σύνοδος έκανε λίγα για να μετριάσει τις πιέσεις στην Ευρωζώνη και η προειδοποίηση της Moody’s ότι προτίθεται να επανεξετάσει τις αξιολογήσεις των ευρωπαϊκών κρατών διαμόρφωσαν σήμερα σε μεγάλο βαθμό το αρνητικό κλίμα.

Την ίδια στιγμή η ανακοίνωση της Intel ότι δεν θα πετύχει τις προηγούμενες προβλέψεις της για το δ΄ τρίμηνο επιβάρυνε περαιτέρω την επενδυτική ψυχολογία πλήττοντας κυρίως τον κλάδο της τεχνολογίας.

Οι αναλυτές υποδέχτηκαν με επιφυλακτικότητα τις αποφάσεις των ηγετών της Ε.Ε. για αυστηρότερη δημοσιονομική πειθαρχία και στενότερη οικονομική συνεργασία. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι η Σύνοδος της περασμένης εβδομάδας αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα το οποίο ωστόσο μπορεί να μην είναι αρκετό καθώς οι αποφάσεις δεν αντιμετωπίζουν το βραχυπρόθεσμο πρόβλημα της εκτόξευσης του κόστους δανεισμού για τις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης.

Η επιτυχής ιταλική δημοπρασία νωρίτερα σήμερα δεν κατάφερε να βελτιώσει το κλίμα. Το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών διέθεσε 7 δισ. ευρώ σε έντοκα γραμμάτια 12 μηνών, με τις προσφορές να ανέρχονται στα 13,5 δισ. ευρώ και τη μέση απόδοση να υποχωρεί στο 5,95% από 6,09% που ήταν στην προηγούμενη δημοπρασία.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 162,87 μονάδες (-1,34%) κλείνοντας στις 12.021,30 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 34,59 μονάδων (-1,31%) και έκλεισε στις 2.612,20 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 18,72 μονάδων (-1,49%) κλείνοντας στις 1.236,40 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones μόλις 2 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 28 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η μετοχή των McDonalds κλείνοντας στα 98,48 δολ. με άνοδο 0,45 δολ. ή σε ποσοστό 0,46% και ακολούθησε η Walt Disney με κέρδη 0,25% και κλείσιμο στα 36,65 δολ.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Bank of America Corp (-4,72%), η Intel (-4,04%) και η JP Morgan Chase (-3,29%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση υποχωρώντας κατά 0,38 δολ. ή σε ποσοστό 15,83% και έκλεισε στα 2,02 δολ.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Intel Corp. προειδοποίησε σήμερα ότι τα αποτελέσματα του δ΄ τριμήνου αναμένεται να διαμορφωθούν κάτω από τις προηγούμενες προβλέψεις λόγω των ελλείψεων στην προσφορά σκληρών δίσκων.

Οι καταστροφικές πλημμύρες στην Ταϊλάνδη έχουν θέσει εκτός παραγωγής ένα μεγάλο μέρος των εργοστασίων που προμηθεύουν την Intel και άλλες εταιρείες του κλάδου. Στις προηγούμενες εκτιμήσεις της η Intel είχε αναφέρει ότι δεν περίμενε να επηρεαστεί από τις πλημμύρες.

Η Intel πλέον περιμένει τα έσοδα της για το δ΄ τρίμηνο να διαμορφωθούν στα 13,7 δισ. δολ. συν ή μείον 300 εκατ. δολ. Προηγουμένως η εταιρεία έκανε λόγο για έσοδα 14,7 δισ. δολ. συν ή μείον 500 εκατ. δολ. Η εταιρεία χαμήλωσε επίσης τις εκτιμήσεις της για το μικτό περιθώριο κέρδους το δ΄ τρίμηνο στο  64,5% συν ή μείον δύο ποσοστιαίες μονάδες από 65% συν ή μείον δύο ποσοστιαίες μονάδες.

Πλούσια σε επιχειρηματικές συμφωνίες η Δευτέρα με την Sara Lee Corporation να προχωρά στην εξαγορά της ολλανδικής αλυσίδας CoffeeCompany και την Time Warner Inc. να καταθέτει νέα προσφορά, ύψους 1 δισ. ευρώ σε μετρητά, για την ολλανδική Endemol NV.


Πηγή:www.capital.gr

http://www.kourdistoportocali.com//default.aspx?pageid=8818