Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Η Κυβέρνηση του Μνημονίου και της οπισθοδρόμησης

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ   15Α - 10557  ΑΘΗΝΑ     ΤΗΛ. 210-3312793  &  6974 750407
http://www.dakepe.gr/  e-mail: info@dakepe.gr07 - 12 – 2011

Η Κυβέρνηση του Μνημονίου και της οπισθοδρόμησης
«κλέβει» την προϋπηρεσία των δημοσίων υπαλλήλων

     Με την εφαρμογή του Ν. 4024/2011, που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, υποβαθμίζεται τόσο βαθμολογικά όσο και μισθολογικά το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων. Θυμίζουμε ότι τα δύο (2) τελευταία χρόνια (εφαρμογή Μνημονίου, Μεσοπρόθεσμου, νέο Μισθολόγιο – Βαθμολόγιο, φοροεπιδρομές) οι περικοπές στους μισθούς μας αγγίζουν το 50%. Σε χρηματικό ποσό φτάνουν και τις 5.500€ το έτος!!!
     Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η διαδικασία της βαθμολογικής και μισθολογικής κατάταξης που ακολουθείται δημιουργεί μια κατάφωρη αδικία εις βάρος του συνόλου των υπαλλήλων η οποία αφορά στον πλεονάζοντα χρόνο που… εξαφανίζεται!
     Πιο συγκεκριμένα, μετά τη βαθμολογική κατάταξη των ήδη υπηρετούντων υπαλλήλων ακολουθεί και η μισθολογική κατάταξη στο βασικό μισθό του κάθε βαθμού. Όσοι υπάλληλοι έχουν περισσότερο χρόνο από τον ελάχιστα απαιτούμενο εξελίσσονται στα μισθολογικά κλιμάκια του βαθμού κατάταξής τους (ανά διετία ή τριετία, ανάλογα με το βαθμό). Μετά από τη συγκεκριμένη μισθολογική ένταξη, η μισθολογική εξέλιξη πραγματοποιείται με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 12 του Ν.2024/2011, οι οποίες προβλέπουν ότι για τη μισθολογική εξέλιξη απαιτείται η παρέλευση διετίας ή τριετίας ανάλογα με το βαθμό στον οποίο έχει ενταχθεί ο υπάλληλος.
     Με άδικο και ανάλγητο τρόπο «μηδενίζουν» προϋπηρεσίες και ο πλεονάζων χρόνος που τυχόν απομένει μετά την παραπάνω μισθολογική κατάταξη των υπαλλήλων στους οικείους βαθμούς και Μ.Κ. δεν θα ληφθεί υπόψη για τη μισθολογική εξέλιξη στο επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο. 
     Συνεπώς, το επόμενο Μ.Κ. θα δοθεί σε όλους τους υπαλλήλους μετά την παρέλευση διετίας ή τριετίας από την 01/11/2011, ημερομηνία έναρξης ισχύος των διατάξεων του συγκεκριμένου νόμου!!!
     Πρακτικά, αυτό σημαίνει στους εργαζόμενους που έχουν καταταγεί στους βαθμούς Ε΄, Δ΄ και Γ΄, όπου το Μ.Κ. χορηγείται ανά διετία, μπορεί να μη ληφθεί υπόψη πλεονάζοντας χρόνος από 1 ημέρα μέχρι 1 χρόνο 11 μήνες και 29 ημέρες!!!
     Στους εργαζόμενους που έχουν καταταγεί στο βαθμό Β΄ όπου η χορήγηση Μ.Κ. γίνεται ανά τριετία μπορεί να μη ληφθεί υπόψη πλεονάζοντας χρόνος από 1 ημέρα μέχρι 2 χρόνια, 11 μήνες και 29 ημέρες!
     Δεν είναι δυνατόν να «αγνοείται»  προϋπηρεσία υπαλλήλου.
     Επί της ουσίας, πρόκειται περί «κλοπής» της προϋπηρεσίας όλων των υπαλλήλων που στοχεύει στην καθυστέρηση της μισθολογικής τους εξέλιξης.
     Η ρύθμιση αυτή είναι απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και αντιμετωπίζει άνισα τους εργαζομένους.
           
     Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. καταγγέλλει την απαράδεκτη αυτή ρύθμιση.
     Θέτει το θέμα στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. της Πέμπτης 8/12/2011 και θα ζητά να παρθεί απόφαση που θα καλεί την Κυβέρνηση και τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας να προβούν στις ρυθμίσεις εκείνες που θα άρουν την κατάφωρη αυτή αδικία και θα αποκαθιστούν την ισονομία.
Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
      Ο Πρόεδρος                 Ο Γενικός Γραμματέας
Κόκκινος Χαράλαμπος           Ανδρουλάκης Μάνος