Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Απάντηση του υπουργείου Παιδείας για την εφεδρεία στους εκπαιδευτικούς

Απάντηση στα δημοσιεύματα που ήθελαν την κυβέρνηση να μελετά το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας από τον τέλος της σχολικής χρονιάς έδωσε το υπουργείο Παιδείας.


Η συζήτηση περί εφαρμογής εφεδρείας στους εκπαιδευτικούς αποσκοπεί στη δημιουργία σύγχυσης και ανασφάλειας, δηλώνει το υπουργείο, υπενθυμίζοντας ότι η εξαίρεση των εκπαιδευτικών αποφασίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο μετά την κατάθεση των στοιχείων για την ομαλή λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος και αφόρα όλες τις βαθμίδες.

«Αναφορικά με τη μισθολογική αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών, αυτή ακολουθεί τις γενικότερες ρυθμίσεις του ενιαίου μισθολογίου.

Οι εκπαιδευτικοί, ως ανήκοντες στην κατηγορία ΠΕ (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης), έχουν ίδιες αποδοχές με όλους τους συναδέλφους τους, της ίδιας κατηγορίας, στο υπόλοιπο δημόσιο» υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.

http://www.newsbomb.gr/
http://amanpoiare.blogspot.com/2011/12/blog-post_1129.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FRMzHQ+%28%CE%91%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%80%CE%B9%CE%B1%CF%81%CE%B5+%21...%29