Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Επί τέλους, απεδόθη Δικαιοσύνη. Προφυλακίσθηκε ο ηγούμενος Ευφραίμ


του Σωτήριου Καλαμίτση, δικηγόρου

Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, όπως τις γνωρίζει ο δικηγόρος που έχει διαβάσει τη δικογραφία.  Ό,τι γνωρίζω το έχω πληροφορηθεί από τον Τύπο που γράφει κατά τα κέφια του ιδιοκτήτη, από τα κανάλια που παρλάρουν κατά τα κέφια του ιδιοκτήτη και από τις συζητήσεις στη Βουλή, όπου τα ανθρωπάρια παρλάρουν ανάλογα με τα κομματικά ή προσωπικά συμφέροντά τους. Στόχος όλων η εξόντωση του αντιπάλου με άκρα ιδιοτέλεια. Είναι δε αναρίθμητοι οι..
μονομάχοι. Πολιτικοί, οικονομικοί παράγοντες, εφημεριδάδες, καναλάρχες, εργολάβοι εθνικοί, μεσαίοι, μικροί, ελάχιστοι, λιλιπούτειοι. Συνισταμένη όλων των αντιπάλων τους είναι ο λαός ο ταλαιπωρημένος, ο προδομένος, ο ταπεινωμένος, ο εξαθλιωμένος, ο ξεσκισμένος, ο λοβοτημένος.

Παρ’ όλ’ αυτά έχω σχηματίσει άποψη με βάση την απλή λογική [όχι την κοινή, διότι τέτοιο πράγμα είναι ανύπαρκτο].
Έχουμε και λέμε λοιπόν.
-Δεν υπήρξε έκθεση εκτίμησης της ζημίας του Δημοσίου, αν και την είχε προαναγγείλει η Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή της Βουλής.
-Ο Ευφραίμ είναι κυπριακής καταγωγής και αδελφός εθνικόφρονος πολιτικού τής Κύπρου. Λέγεται ότι ο αδελφός του είναι ο Κύπριος Καρατζαφύρερ.
-Η Κύπρος είχε παραγγείλει ρωσικούς πυραύλους S300, τους οποίους εν τέλει δεν παρέλαβε υπό την πίεση των Τούρκων και της ενδοτικότητος του Σημίτη.
-Οι S300 εγκαταστάθηκαν στην Κρήτη.
-Δεν πλήρωσε κανείς τους πυραύλους αυτούς; Ποιος; Πότε; Πώς;
Φαίνεται ότι ο Ευφραίμ θα άρει τις αμαρτίες όλων των λαμογίων απανταχού της επικράτειας.
Η πράσινη λαίλαπα ουδόλως εζημίωσε τη χώρα επί 2 συναπτά έτη.
Οι πολιτικοί με τα αυθαίρετα ουδόλως εζημίωσαν τη χώρα.
Οι πολιτικοί που ομολόγησαν ότι τα έτρωγαν μαζί μας δεν  εζημίωσαν τη χώρα.
Οι πολιτικοί που ξεσκίζουν το λαό με χαράτσια για να καλύπτονται οι δημόσιες δαπάνες, τις οποίες διαρκώς αυξάνουν, δεν εζημίωσαν τη χώρα.  
Οι εγκλωβισμένοι στα χιόνια σε ολοκαίνουργιους αυτοκινητόδρομους φταίνε που ξεκίνησαν  από τα σπίτια τους για τις γιορτές, ενώ έπρεπε να μείνουν κλεισμένοι στις πόλεις, αφού γνωρίζουν ότι οι εργολάβοι δεν εκτελούν άρτια έργα εισπράττοντας απλώς υπέρογκα ανταλλάγματα για να τα μοιραστούν μ’ αυτούς που προβαίνουν στις απ’ ευθείας αναθέσεις ή διενεργούν στημένους διαγωνισμούς.
Η ιστορία και η εθνική συνείδηση των Ελλήνων αποδομείται ελέω Αννούλας, Θάλειας, Μαρίας, ενώ η Χαρά μπαίνει στη γωνία. 
Μόλις ενημερώθηκα ότι  στην περίφημη τροπολογία για την αποσυμφόρηση των φυλακών, θα ορίζει ο κ. Μίλτος ότι η υπεξαίρεση, η δωροδοκία κ.λπ. θα είναι κακούργημα για ποσά άνω των € 300.000 και όχι € 75.000 που είναι σήμερα. Όλοι οι παρατρεχάμενοι, οι πολιτικοί αγύρτες, τα πολιτικά εξαμβλώματα, περιλαμβανομένου του εντιμότατου κ. Μαντέλη, θα αποδοθούν πάλλευκοι στην κοινωνία, αφού τα αδικήματά τους θα έχουν μετατραπεί, με αυτή τη μεθόδευση, σε πλημμελήματα και θα παραγραφούν με τη δημοσίευση και μόνον του νόμου. Θα μας πουν δε ότι δικαιώθηκαν, όπως είχε το θράσος να μας πει ο Άκης.

Αφού βάλατε τον Ευφραίμ μέσα ρε παιδιά, γιατί δεν βάζετε και αυτόν που εφοδίασε με ελαττωματικό εξάρτημα το υποβρύχιο που γέρνει, μια και δεν μπορείτε να βάλετε τον Άκη και τ’ άλλα τα παιδιά που γέρνουν από το βάρος της μίζας σαν τον Πύργο της Πίζας;

Θα μου πει εν τέλει κανείς ποιός, πότε και πώς πλήρωσε τους S300; Μήπως ο  λαλίστατος ύπαρχος κ. Βενιζέλος που είναι εξουθενωμένος από τις διαπραγματεύσεις για το PιαSάεI; Μήπως η μετανοούσα Μαγδαληνή κ. Goldpouring; Ο κηπουρός κ. Λουκάς μήπως; Ήταν Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος την κρίσιμη εποχή ή σφάλλω; Ναι της μόνης αρμόδιας «να εγκρίνει την χορήγησιν συναλλάγματος παρά πάσαν διάταξιν νόμου». Ο κ. Λοβέρδος άραγε; Αυτός μάλλον κορδακίζεται προαλειφόμενος για Αρχηγός του Pashock.   Δεν μπορεί, πάντως, το κόστος των πυραύλων να καλύφθηκε από τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών. Αυτά δεν φθάνουν να κορέσουν την όρεξη ούτε του 1/10 των λυμεώνων αυτού του τόπου.  

Πάντως, για να πω και κάτι καλό, πρέπει να αναφέρω ότι είμαι υπερήφανος για τον επί των Εξωτερικών Υπουργό μου. Οποία finesse, οποία σοβαρότης, οποία ευγλωττία, οποίον αστραποβόλο βλέμμα. Τον παρακολούθησα που παρελάμβανε το Υπουργείο. Στεκόταν μπροστά στην προσωπογραφία του Χαριλάου Τρικούπη και έλεγε τα ακόλουθα: «Όπως γνωρίζετε υπήρξα Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμύνης της Βουλής. Με την ιδιότητα εκείνη επισκεφτόμουν συχνά το Υπουργείο και κάθε φορά που έβλεπα την προσωπογραφία του Χ. Τρικούπη σκεφτόμουν, αν θα μπορούσα να σταθώ ποτέ μπροστά σ’ αυτήν ως υπουργός.»  Δεν έσπασα την τηλεόραση, διότι δεν θα με αποζημίωνε το κράτος.

Και σας ερωτώ εγώ τώρα, εσάς που είσθε δάσκαλος της 4ης Δημοτικού: τί βαθμό βάζετε  σ’ αυτή τη δήλωση του μικρού Σταύρου Δήμα; Κι’ αν μου απαντήσετε σωστά, θα προχωρήσουμε στην επόμενη ερώτηση που είναι σαφώς δυσκολότερη:  ποιός, πότε και πώς πλήρωσε τους S300;

Σωτήριος Καλαμίτσης