Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Το νέο ωράριο στο Δημόσιο


Τον τρόπο εφαρμογής του διευρυμένου ωραρίου των υπαλλήλων του Δημοσίου αλλά και του νέου ωραρίου για την εξυπηρέτηση του κοινού ρυθμίζει εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το νέο ωράριο στο Δημόσιο
Οι ώρες εισόδου για το κοινό
  • Όπως προβλέπει η εγκύκλιος, η είσοδος του κοινού στις υπηρεσίες που ίσχυε περιορισμένο ωράριο εισόδου (12.00-14.30) θα γίνεται τις εργάσιμες ημέρες από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 το μεσημέρι.
  • Στις Δ.Ο.Υ και τις δημόσιες διαχειρίσεις, το πέρας εισόδου κοινού ορίσθηκε αντί στις 14.00 στις 14.30. Σε περίπτωση όμως που υπάρχει συνεργασία, (π.χ. υποχρέωση κατάθεσης χρημάτων μετά το πέρας των συναλλαγών), με πιστωτικά ιδρύματα και αυτή καθίσταται δυσχερής, λόγω της διεύρυνσης του ωραρίου, η ώρα εισόδου του κοινού παραμένει ως είχε.
  • Η είσοδος του κοινού στα γραφεία υποδοχής πολιτών και στα γραφεία πρωτοκόλλου αντί 07.30-15.00 θα γίνεται κάθε εργάσιμη ημέρα 07.30-15.30.
  • Τα ωράρια εισόδου του κοινού στους ΟΤΑ, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και τους υπόλοιπους φορείς του Δημοσίου δεν αλλάζουν.
Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απαγορεύει στις δημόσιες υπηρεσίες να ρυθμίζουν το ωράριο εισόδου για το κοινό χωρίς να εξετάζουν αν η ρύθμιση εξυπηρετεί τους πολίτες και χωρίς πρώτα να τους ενημερώσουν.
Το ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ
Για τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, το ωράριο εργασίας των εργαζομένων που εργάζονται σε βάρδιες εκ περιτροπής, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή διαμορφώνεται ως εξής:
  •  Πρωινή βάρδια: 07.30 – 14.00
  •  Απογευματινή βάρδια: 13.30 – 20.00
Με αυτόν τον τρόπο, το ωράριο λειτουργίας του ΚΕΠ για την εξυπηρέτηση του κοινού παραμένει από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.
Το Σάββατο, το ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ διαμορφώνεται από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.
Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο στο pdf που ακολουθεί