Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Νέο αντάρτικο της ΔΑΚΕ - Επίθεση εναντίον Παπαδήμου και ΝΔ




«Ο εκλεκτός των Βρυξελλών και τραπεζίτης». Κατ’ αυτόν τον τρόπο περιγράφεται ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στη μακροσκελή ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΑΚΕ με αφορμή τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση και ενόψει της ψήφισης του Προϋπολογισμού.

Οι «γαλάζιοι» συνδικαλιστές, οι οποίοι με σκληρή γλώσσα έχουν απορρίψει το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, σε όποια μορφή του, αφήνοντας αιχμές και για τον κ. Σαμαρά, καλούν εμμέσως τους βουλευτές να πουν «όχι» στον Προϋπολογισμό τον οποίο, όπως έχει ήδη ξεκαθαριστεί, θα ψηφιστεί και από τη ΝΔ:

«Στην χώρα μας η Κυβέρνηση “EΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ”, με την στήριξη βασικών πολιτικών δυνάμεων, προχωρά στην ψήφιση του 1ου προϋπολογισμού της μεταπολίτευσης, ο οποίος συντάχθηκε με την προκρούστεια λογική μειώσεων, περικοπών, και επιβολής φόρων. Οι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου καλούνται να διαφυλάξουν το σύνταγμα της χώρας και να επιτελέσουν το ύψιστο καθήκον τους που δεν είναι άλλο από την προστασία των φτωχών και των αδυνάτων, την δικαιοσύνη, την ισονομία και την ισοπολιτεία... Οφείλουν να υπερασπίσουν το Εθνικό συμφέρον και να σωθεί η χώρα. Ναι, να σωθεί η χώρα, αλλά μαζί να σωθεί και ο λαός της», σημειώνεται στην ανακοίνωση, στην οποία δεν γίνεται καμία ευθεία αναφορά ούτε στη ΝΔ, αλλά ούτε και στον κ. Σαμαρά.

Αντιθέτως, οι συνδικαλιστές της ΝΔ μιλούν για την «καταστροφική διακυβέρνηση Παπανδρέου», αλλά κάνουν λόγο και για «Εθνικά επικίνδυνα πολιτικούς νάνους» που κατέστησαν, όπως σημειώνουν, την Ελλάδα προτεκτοράτο του βαλκανικού νότου υπό τα εκβιαστικά διλήμματα της Μέρκελ και των... «εταίρων μας».

Μάλιστα, κλείνοντας την οργισμένη ανακοίνωσή τους, οι συνδικαλιστές της ΝΔ φροντίζουν να στείλουν ένα μήνυμα προς τους βουλευτές και του κόμματός τους: «Η μοίρα η δική μας εξαρτάται από τους αγώνες μας. Η μοίρα των πολιτικών από την ψήφο μας»...
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=108496