Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

XΩΡΙΣ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ
Όταν πριν τριάντα χρόνια και κάτι, οι ΑΠΡΙΛΙΑΝΟΙ κατέλαβαν την εξουσία με τον γνωστό τρόπο,  δύο πράγματα έκαναν αρχικά. Το ένα ήταν,  να αλλάξουν τις ιδιότητες που είχαν, από στρατιωτικοί  ονομάσθηκαν ΄΄πολιτικοί΄΄.  το άλλο  δήλωσαν ότι έχουμε να κάνουμε με ασθενή που θέλει θεραπεία και εμείς είμαστε οι κατάλληλοι γιατροί. Εννοείται ότι ο ασθενής δεν ρωτήθηκε. Μήπως τώρα ρωτήθηκε; 
Σήμερα,  το σωτήριο έτος 2011,  το έργο επαναλαμβάνεται,  όχι όμως με τον τρόπο των  χουντικών,  αλλά με   δημοκρατικό τρόπο,   όπου 3 κόμματα,  αγνοώντας τον ασθενή, με εντολές έξωθεν παρέδωσαν την εξουσία σε γνωστό τραπεζίτη  να αναλάβει την σωτηρία μας,  διότι  οι ίδιοι  παραδέχθηκαν με τον τρόπο αυτό, ότι είναι άχρηστοι.
 Φυσικά και σε αυτή την περίπτωση δεν ρωτήθηκε ο λαός, διότι επειδή του έχουν μεγάλη εκτίμηση και σεβασμό, θεώρησαν   ότι δεν έπρεπε να ενοχληθεί για τέτοια ασήμαντα θέματα.
Και καλά το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του,   έψαχναν τρόπο διαφυγής τους από τα εγκλήματα που έκανα εις βάρος  του λαού, το ΛΑΟΣ δεν το συζητάς το καταλαβαίνετε γιατί, η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, η οποία δημιούργησε ελπίδες στον λαό με την στάση της,  τι επεδίωκε ;
Ποία ήταν η αιτία που πήρε μέρος; Ποίο ήταν το  κίνητρο της;   Αν τα κίνητρα   της ήταν να δίωξε το ΓΙΩΡΓΑΚΗ και  να μπει στην κυβέρνηση και στα δύο απέτυχε. Διότι ο μεν ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ , έφυγε με εντολές έξωθεν,    όπως άλλωστε ήλθε , η δε ΝΔ ήταν ζήτημα χρόνου να κυβερνήσει,  αλλά με την τραγική ενέργεια  της,  μπήκε και αυτή στο κάδρο του μνημονίου, οπότε οι ελπίδες της  σε μελλοντική αυτοδυναμία μίκρυναν.
Η ενέργεια της αυτή,  έσωσε αρχικά το ΓΙΩΡΓΑΚΗ,  από να απολογηθεί στον λαό και μετά το ΠΑΣΟΚ, το οποίο  πήρε ανάσα ζωής,  ενώ ήταν έτοιμο να διαλυθεί.
Με την κίνηση της αυτή φάνηκε ότι δεν έχει το βάρος να οδηγήσει το καράβι στο σωστό δρόμο.  Συναίνεσε στην κυβέρνηση έκτρωμα,  συμμετέχει κανονικότατα  και μην μας δουλεύουν ,  της έδωσε ψήφο στήριξης  και  στον  τραγικό  προϋπολογισμό και περιμένει να υπογράψει το ξεπούλημα της χώρας και μετά όποτε αποφασισθούν οι εκλογές, διότι δεν είναι αγκαλιά με ημερομηνία των εκλογών αλλά  τώρα είναι επίσημα  αγκαλιά με το μνημόνιο, θα έλθει να σου πει,  έλα τώρα να σε σώσω.  Το ερώτημα είναι από ποιόν; Από την ίδια ;
Βλέποντας χθες, τον ΓΙΩΡΓΑΚΗ,    να μιλάει στην Βουλή, με επιθετικό μάλιστα ύφος,  σαν να μην ξέρει τίποτα για  τον φόνο , λες.  Ο συμφοιτητής έσωσε τον συγκάτοικο του με αυτή την κίνηση του. Άλωστε ο φίλος στις δύσκολες στιγμές φαίνεται . Και ο ΣΑΜΑΡΑΣ στην δύσκολη αυτή στιγμή του έδωσε το σωσίβιο για να σωθεί.
Πριν  30 χρόνια κάποιοι με τα όπλα και χωρίς την θέληση του λαού ανέλαβαν να τον  σώσουν. Σήμερα τρία κόμματα, χωρίς την θέληση του λαού,  έγιναν να ένα για να τον σώσουν. Υπάρχουν ομοιότητες άραγε; Ναι διότι και οι δύο, με διαφορετικό όμως τρόπο, αλλά χωρίς να μας ρωτήσουν, ο καθένας ανάλαβε την σωτηρία μας .  Και όπως λέει και το τραγούδι,  όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν, η  ιστορία επαναλαμβάνεται.   Και τότε   και τώρα,  ο λαός μπήκε στην άκρη,  φυσικά για το καλό του.
Υ.Γ. Αυτός ο προϋπολογισμός φέρνει νέα εισπρακτικά μέτρα. Που το πάνε άραγε;