Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Χωρίς βιβλία τα σχολεία και το 2012!

Αντί να λύσουν το πρόβλημα αλλάζουν τον επικεφαλής του υπό κατάργηση ΟΕΔΒ… 

Χωρίς βιβλία παραμένουν πολλοί μαθητές, ακόμα και της Γ΄λυκείου που θα διαγωνισθούν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις το υπουργείο Παιδείας προχωρά, στο παρά πέντε   στην  αντικατάσταση του προέδρου και αντιπροέδρου του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων....

Η  υπουργός  Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου όρισε νέο πρόεδρο του  Διοικητικού συμβουλίου του Ο.Ε.Δ.Β.   τον Χαράλαμπο  Τσακνάκη  Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Αντιπρόεδρο τον Γεώργιο Στεργιόπουλο, Μηχανολόγο-Μηχανικό.

Η απερχόμενη  πρόεδρος Σοφία Χαροκόπου , η οποία είχε αποτελέσει και αυτή προσωπική επιλογή της υπουργού,  κατέθεσε την παραίτησή της, ενώ το μόνο βέβαιο είναι ότι για την  καθυστέρηση  της αποστολής των βιβλίων στο σύνολο των σχολείων ευθύνεται το Ελεγκτικό Συνέδριο στο οποίο έχει επιρρίψει ευθύνες το υπουργείο.

Τα υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης πάντως δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει την έρευνα τους, προκειμένου να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για το ποιοι ευθύνονται για την καθυστέρηση εκτύπωσης και διανομής των σχολικών βιβλίων.    

Ο υπό κατάργηση ΟΕΔΒ πήρε παράταση ζωής για δύο μήνες , προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο του και να γίνει εκκαθάριση. Συγκεκριμένα  παρατείνεται μέχρι και τις 31 Μαρτίου η λειτουργία του Οργανισμού Διδακτικών Βιβλίων με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της υπ. Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου. Μετά τον Μάρτιο η εκτύπωση και γενικά οι αρμοδιότητες για τα σχολικά βιβλία θα «περάσουν» στο Διόφαντο,  Ινστιτούτο Τεχνολογίας  με έδρα την Πάτρα.

Σε ότι αφορά στο προσωπικό   με τη νομοθετική ρύθμιση» από 1.1.12 το μόνιμο προσωπικό του Ο.Ε.Δ.Β. μεταφέρεται με  την ίδια σχέση εργασίας στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και καταλαμβάνει προσωρινές θέσεις εργασίας, οι οποίες καταργούνται με την ολοκλήρωση της διαδικασίας  που προβλέπεται».