Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ



Μας έχουν παρασύρει σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων,  ώστε να ξεχάσουμε τι συμβαίνει στην καθημερινότητα μας και που τελικά μας πάνε. Παρακολουθούμε,  ότι ο ένας  μας απειλεί με μακελειό αν πειράξουν τον καταστροφέα της χώρας, τον άλλο ότι δεν είχε διαβάσει το μάθημα του και πήγε αδιάβαστος στις εξετάσεις , η  άλλη το είχε ψιλοδιάβασει , ο άλλος δεν το διάβασε διότι στριφογύρναγε στο κρεβάτι του τι θα κάνει , ο άλλος έχει άλλο μείγμα πολιτικής, οι μεγαλοδημοσιόγραφοι υμνητές του μνημονίου βγαίνουν και λένε  εμείς τα λέγαμε και με όλα αυτά δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις η να κλάψεις,  αλλά έχουμε πάψει να ασχολούμεθα με θέματα καθημερινά  αλλά σοβαρότατα, όπως της υγείας και της σύνταξης. Ναι δεν έχουμε ασχοληθεί και πάρα πολλοί δεν ξέρουν τι γίνεται. Δεν ξέρουν τι περίθαλψη έχουν από 1.1.2012 αλλά και το αύριο των συντάξεων.
Από 1.1.2012 έχουμε στην χώρα μας νέο σύστημα υγείας. Εγκαταλείψαμε το ΕΣΥ και πήγαμε στο περίφημο ΕΟΠΥΥ.  Όλα τα ταμεία σε ένα νοικοκυρεμένα κατά τον σφαγέα της υγείας ΛΟΜΒΕΔΡΟ. Ενώ κόβουν φάρμακα από σοβαρές ασθένειες και αν έχεις λεφτά το αγοράζεις αν δεν έχεις  ψάχνεις για γραφείο τελετών , τα νοσοκομεία  είναι σε άθλια κατάσταση, έχουν φτάσει να μην έχουν αίμα για μεταγγίσεις , έρχεται το ΕΟΠΥΥ να δέσει το γλυκό. Πως λειτουργεί όμως; Όλοι πλέον οι γιατροί των ταμείων, μαζί με του ΙΚΑ,  εντάσσονται  στον νέο οργανισμό. Κάθε γιατρός,  έχει δικαίωμα να δεχθεί μέχρι 200 επισκέψεις τον μήνα ή 50 επισκέψεις την βδομάδα   και από εκεί  και  πέρα  όταν πας και έχει κλείσει τον κύκλο των επισκέψεων,  θα πληρώνεις την επίσκεψη.
Δηλαδή αν πάς π.χ. την ΔΕΥΤΕΡΑ στον γιατρό και είσαι  τυχερός και δεν συμπληρώσει τον επιτρεπόμενο αριθμό σε εξετάζει δωρεάν αν όχι πρέπει να πληρώσεις.  Αν δεν έχεις το εικοσάρικο να το  πληρώσεις,  τότε κάνε τον σταυρό σου. Αν  την ήμερα που πας σου γράψει εξετάσεις και πρέπει να πας ξανά τότε το εικοσάρικο δεν το γλιτώνεις.
Ξέχασα ότι έχει το 184 και κλείνεις ραντεβού σε τρία τέρμενα.
Δυστυχώς η περίθαλψη πλέον έχει πάρει τον κατήφορο και γίνεται μόνο για τους κατέχοντες.
 Όλα αυτά τα ξεχάσαμε και ασχολούμεθα με τα  καραγκιοζιλίκια  βουλευτών.
Πάμε και στα συνταξιοδοτικά. Έχεις αναρωτηθεί, ότι αύριο υπάρχει η περίπτωση μη καταβολής συντάξεων,  λόγω των τραγικών  ενεργειών εις βάρος των ταμείων; Ακούς ότι θα κοπούν οι επικουρικές συντάξεις διότι τα ταμεία δεν έχουν χρήματα. Και που πήγαν τα λεφτά μας κύριοι εσείς που μας απειλείται με μακελειό;
 Θα απολογηθεί κανείς ; Θα πάει κάποιος  φυλακή;
Και έρχεται το τελειωτικό χτύπημα. Το εθελοντικό κούρεμα , είναι υποχρεωτικό ,  τα ήδη τελειωμένα ταμεία,  δέχονται το οριστικό χτύπημα. Και θα συμβεί αυτό με  μαθηματική ακρίβεια , διότι ήδη εισφορές είναι μειωμένες λόγω  μειώσεων εισοδημάτων , ανεργία . κλείσιμο επιχειρήσεων , έρχεται και το κούρεμα που δίνει το τελειωτικό χτύπημα. Να πάνε τις συντάξεις σε ένα επίδομα το πολύ 500 εύρο και όποιος ζήσει. Και αν λάβεις υπ όψιν σου την ΜΕΡΚΕΛ,  ότι δάνεια θα τα δίνουμε μόνο για δανεικά,  το χρεοκοπημένο κράτος που θα βρει το χρήμα να τα στηρίξει;
Το μακελειό θα γίνει εδώ κύριε λογιστή, υπουργέ υγείας και όχι για τον λόγο που επικαλείσαι. Τα μακελειό θα γίνει για το κοινωνικό κράτος που το διαλύεται συνειδητά.
Ο κόσμος έφτασε στα όρια του , η φτώχεια  απλώνεται παντού, η ώρα της εξέγερσης είναι κοντά. Δεν πιστεύει κανένα για τίποτα. Οι  δε τελευταίες δηλώσεις των κυβερνητικών βουλευτών αλλά και των άλλων που στηρίζουν αυτό το κατασκεύασμα  φορτίζει ακόμη περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα και το ξέσπασμα είναι εδώ και θα είναι βίαιο.

Υ.Γ. Μην πιστεύεται τις γελοιότητες τους. Θέλουν να βγουν και από πάνω.


ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ