Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Ένα τάνκερ χειροπέδες και ..δεν φτάνουν

Χαμός από "βραχιολάκια" στη Θεσσαλονίκη. Εξπέρ του είδους έχουν γίνει οι αστυνομικοί της πόλης στο πέρασμα της χειροπέδας. Το 2013 μάλιστα σκέφτονται να διοργανώσουν παγκόσμιο πρωτάθλημα περάσματος χειροπέδας, στο οποίο σίγουρα θα κατακτήσουν την πρώτη θέση. Αυτές δεν είναι συλλήψεις είναι γενοκτονία!
Δείτε όλο το ρεπορτάζ, ποιοί οδηγήθηκαν στα δικαστήρια και γιατί. Ποιός ήταν ο δικηγόρος, ποιοί ήταν οι μπράβοι:


Από το zougla.gr

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης και συγκεκριμένα γύρω στις 18:00 οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για να παρουσιαστούν στον ανακριτή 53 τελικά συλληφθέντες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε με συνδυασμένες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ την Τρίτη 17 Ιανουαρίου.

Προηγουμένως το Δικαστικό Μέγαρο είχε αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας με δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, τρία τουλάχιστον λευκά βαν μία κλούβα και πολλά περιπολικά αλλά και ένστολους που περιπολούσαν πεζή στα γύρω στενά.

Πέντε πρόσωπα από τους 53 συλληφθέντες θεωρούνται ως ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης. Πολλές από τις κατηγορίες που θα απαγγελθούν αφορούν αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι κατηγορίες αφορούν πλημμελήματα. 


Φωτογραφικά ντοκουμέντα από την μεταγωγή των συλληφθέντων στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Φερέτης
Ο δημοσιογράφος, Γιώργος Φερέτης

Ο φερόμενος αρχηγός της οργάνωσης, Μάρκος Καραμπέρης
Ο φερόμενος ως εγκέφαλος, Μάρκος Καραμπέρης



Τα αδέλφια Μελέτη από την Περαία
Τα αδέλφια Μελέτη από την Περαία





Μπράβοι από την Περαία με λογαριασμούς στην Ελβετία
Στο μεταξύ εντύπωση προκαλούν τα μέχρι στιγμής στοιχεία τόσο για τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκομένων όσο και η δράση ορισμένων εξ αυτών, που ανήκαν στην «αφρόκρεμα» της συμπρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, μέλη του πολυπλόκαμου κυκλώματος φέρονται να διατηρούσαν στην Ελβετία καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Οι αδερφοί Μελέτη, προστάτες νυκτερινών κέντρων στο επάγγελμα, από την Περαία, εμφανίζονται να έχουν καταθέσεις 5 εκατομμυρίων ευρώ σε ελβετική τράπεζα, ενώ την ίδια στιγμή, ο αρχηγός της σπείρας Μάρκος Καραμπέρης είχε «κέρδη» που ανέρχονται στα 40 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η φορολογική του δήλωση ήταν σαφώς πολύ μικρότερη!

Στην ομάδα του Καραμπέρη φέρονται να ανήκαν και ο πρώην διευθυντής ειδήσεων και σύμβουλος διεύθυνσης της ΕΤ3, Γιώργος Φερέτης, καθώς και ο δικηγόρος Ζήνδρος, η δουλειά του οποίου ήταν να συντάσσει τα ιδιωτικά συμφωνητικά των δανείων. Ο εφοριακός Χρήστος Παπαχατζής, που επίσης συμμετείχε στο πολυπλόκαμο κύκλωμα και συνελήφθη, έκανε τα «στραβά μάτια» σε καταγγελίες που είχε δεχτεί εις βάρος του Καραμπέρη, ενώ φέρεται να μην προχώρησε ποτέ στη διερεύνηση των καταγγελιών αυτών. Όσον αφορά στον Φερέτη, ο ίδιος ενεργούσε ως διαμεσολαβητής μεταξύ των τοκογλύφων και των θυμάτων τους, φυσικά με το αζημίωτο.

Η δράση του κυκλώματος συνδέεται και με διάφορες άλλες υποθέσεις, οι οποίες αποσύρθηκαν από το αρχείο και έχουν να κάνουν με αυτοκτονίες επιχειρηματιών, στους οποίους φέρεται να ασκούνταν ασφυκτικές πιέσεις και εκβιασμοί από τους τοκογλύφους.

Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν 19 πολυτελή αυτοκίνητα, 4 δίκυκλα, εκατοντάδες συναλλαγματικές και επιταγές, 100.000 ευρώ σε μετρητά, εκατοντάδες… ιδιωτικά συμφωνητικά δανείων και διάφορα έγγραφα. 

Στα χέρια της αστυνομίας, εκτός από τις εκατοντάδες τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων βρίσκονται και επώνυμες καταγγελίες θυμάτων του κυκλώματος.

Το χρονικό της διαπλοκής και των κυκλωμάτων
Λίγες μόνον εβδομάδες μετά τον ανασχηματισμό του Ιουνίου του 2011 και την ανάληψη καθηκόντων υπουργού Οικονομικών από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και ο Χρήστος Παπαχατζής, μέχρι τότε διευθυντής της Β` Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης, τοποθετείται στη νευραλγική θέση της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων του Σ.Δ.Ο.Ε.. Η τοποθέτηση αυτή έγινε επίσημα και με τον νόμο και με τα απαραίτητα έγγραφα να έχουν υπογραφεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Ο Χρήστος Παπαχατζής δεν ήταν βεβαίως ο οποιοσδήποτε Διευθυντής Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης. Από το 1995 έως το 2005 κινήθηκε δραστήρια και με επιτυχία στον συνδικαλιστικό χώρο των εφοριακών ως στέλεχος και αργότερα επικεφαλής της κλαδικής οργάνωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Η συνδικαλιστική του πορεία κάλυψε τις περιόδους Ανδρέα Παπανδρέου και Σημίτη, για να καταλήξει επί περιόδου Γιώργου Παπανδρέου και Βενιζέλου να φθάσει στην κορύφωση της καριέρας του ως ανώτερο στέλεχος του Σ.Δ.Ο.Ε..

Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες από ανώτερους δικαστικούς κύκλους της Θεσσαλονίκης, η «τυπολογία» του Χρήστου Παπαχατζή ήταν γνωστή από τα μέσα της δεκαετίας του `90. Πιο συγκεκριμένα, ο συνδικαλιστής των εφοριακών που αναρριχήθηκε στο αξίωμα του προέδρου στο αρμόδιο Σωματείο έδωσε από νωρίς δείγματα γραφής, στηρίζοντας συναδέλφους του εφοριακούς που συνελήφθησαν για δωροδοκία, εκβίαση και απιστία και μάλιστα επ’ αυτοφώρω.

Προφανώς, η συνδικαλιστική του ηθική αποτέλεσε και την «προίκα» πάνω στην οποία βασίστηκε η ανέλιξή του.

«Της νύχτας τα καμώματα…!»
Το γεγονός και μόνον ότι στην εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη με τη βοήθεια της Ε.Υ.Π. συμμετείχαν ένας γνωστός επιχειρηματίας νυκτερινών και όχι μόνον κέντρων διασκέδασης, ο Μάρκος Καραμπέρης, της γνωστής οικογενείας, και το διευθυντικό στέλεχος του Σ.Δ.Ο.Ε. αλλά και ανώτερα τραπεζικά στελέχη (Τράπεζα Πειραιώς και Πανελλήνια Τράπεζα) καταδεικνύει πως η σπείρα είχε «βαθιές» ρίζες στην τοπική κοινωνία και απολάμβανε «πολλαπλή» προστασία.

Οι λόγοι που οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα είναι οι εξής:

Α) Ο Χρήστος Παπαχατζής χαίρει της προσωπικής εκτίμησης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών αλλά και απολαμβάνει τα ευεργετήματα που συνεπάγεται η υπαγωγή του στον κομματικό μηχανισμό του ΠΑ.ΣΟ.Κ..

Β) Ο Μάρκος Καραμπέρης, γιος επιχειρηματία νυκτερινών κέντρων, συμπεριελήφθη στο ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ. ως προσωπική επιλογή του Γιώργου Καρατζαφέρη, για να διεκδικήσει τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη με τον συνδυασμό του Κυριάκου Βελόπουλου στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Πέραν τούτου και της πολιτικής προστασίας που απολαμβάνει από το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη, ο Μάρκος Καραμπέρης συνδέεται με τον επιχειρηματία Πάπιστα, ιδιοκτήτη της «ΑΝΘΕΜΙΑΣ Α.Ε.», διά της οποίας ο ηγούμενος Εφραίμ «διοχετεύει» μέρος της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Μονής Βατοπεδίου. Είναι ο Μάρκος Καραμπέρης ο οποίος πρωταγωνιστεί σε περίφημο video όπου συνομιλεί για τις περίεργες βατοπεδινές υποθέσεις μετά του δικηγόρου του Εφραίμ, κ. Κουκοβίνου. Ο Μάρκος Καραμπέρης είναι κουμπάρος του Πάπιστα και του βάπτισε το μικρότερο παιδί του, δίνοντάς του το όνομα... Εφραίμ βεβαίως!

Με λίγα λόγια, ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής αυτής οργάνωσης διαθέτει στελέχη του κρατικού μηχανισμού (Χρήστος Παπαχατζής), συνεργάζεται με τραπεζικά στελέχη μεγάλου βεληνεκούς, προστατεύεται από το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη και απολαμβάνει την προστασία ισχυρού εκκλησιαστικού, παρεκκλησιαστικού και επιχειρηματικού κυκλώματος που υπόσχεται ο πανίσχυρος τότε (αλλά και τώρα) ηγούμενος Εφραίμ.

Παράλληλα εκμεταλλεύεται την προστασία που του παρέχουν τρία ενεργά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Θεσσαλονίκης, ένας απότακτος της αστυνομίας και άτομα που κινούνται από τον χώρο των ιδιωτικών σεκιούριτι έως τις παρυφές του περιβάλλοντος του προέδρου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και που ακουμπά και το πρώην (;) δυναμικό της ομάδας ποδοσφαίρου.

Σε ημερίδα για το νέο φορολογικό ο υπουργός και ο συνδικαλιστής…
Σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου του 2011 στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Το νέο εθνικό φορολογικό σύστημα κεντρικός πυλώνας για τη διαχείριση της οικονομίας και της ανάπτυξης», αναζητώντας τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες, παρατηρήσαμε το όνομα του κ. Παπαχατζή, δ/ντη της επιχειρησιακής διεύθυνσης ειδικών υποθέσεων του Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλονίκης. Λίγες ώρες αργότερα θα ανέβαινε στο βήμα και ο αντιπρόεδρος, υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, φίλος του κυρίου Παπαχατζή.
http://taxalia.blogspot.com/2012/01/blog-post_1020.html