Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Στη Βουλή φέρνει ο Α.Τσίπρας το σκάνδαλο με το πλαστό έλλειμμα & ζητεί κατάθεση των δύο εισαγγελέων

Image
23-01-2012
Αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Δικαιοσύνης σχετικά με τις καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων Γ.Πεπόνη και Σ.Μουζακίτη για σοβαρές παρεμβάσεις στο έργο τους και για απόπειρα νομοθετικής αντικατάστασης τους, υπέβαλλε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο Τσίπρας επισημαίνει στην επιστολή του ότι «οι καταγγελίες των δύο οικονομικών εισαγγελέων που έχουν αναλάβει αρμοδίως τη διερεύνηση παρόμοιων υποθέσεων, γεννούν αμείλικτα ερωτηματικά και επιτείνει το αίσθημα της αδικίας, και την αίσθηση ατιμωρησίας, συγκάλυψης και προνομιακής μεταχείρισης κατά παράβαση της συνταγματικής αρχής της ισότητας όλων ενώπιον του νόμου» και ζητά να κατατεθεί στη βουλή ο πλήρης φάκελος της εξέτασης που διενήργησε ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Φ. Μακρής και διαβίβασε στον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κος Ι. Τέντες, σχετικά με τις καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων.

Παράλληλα ο Τσίπρας με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Αθανάσιο Τσούρα ζητά να κληθούν σε ακρόαση από την επιτροπή οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς που προέβησαν στις καταγγελίες καθώς και ο προϊστάμενος τους αντιεισαγγελέας κύριος Παντελής, ο αντιεισαγγελέας που διενέργησε τη σχετική προκαταρκτική εξέταση κ. Μακρής, καθώς και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Τέντες.

Στην επιστολή του σημειώνει χαρακτηριστικά «η αποτελεσματική διερεύνηση και διαλεύκανση της συγκεκριμένης υποθέσεως που άπτεται ευθέως της διαφανούς λειτουργίας των θεσμών ανήκει στα καθήκοντα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr