Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Η αλήθεια για τον Τόμας Μίλερ και τις ΜΗΖΕΝΣ

Το press-gr.blogspot.com μας πληροφορεί σήμερα ότι ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τόμας Μίλερ «θα βρεθεί στο μικροσκόπιο, αν προχωρήσουν σε βάθος οι έρευνες για το σκάνδαλο με τις μίζες της Siemens στη χώρα μας και διερωτάται αν «ο ρόλος που έπαιξε ήταν σύμφωνος με τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης του ή όχι». Στην πραγματικότητα και όπως γράψαμε εμείς εδώ στις 5 Φεβρουαρίου (και το Αντί στις 15/6/2007) ο κ. Μίλερ απομακρύνθηκε ήδη από το διπλωματικό σώμα εξαιτίας της εμπλοκής του στο διαγωνισμό για το C4I.
Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού (2001-2002) είχαν εμφανιστεί τρεις ενδιαφερόμενες αμερικανικές εταιρείες, οι Lockheed MartinSAIC και TITAN. Kατόπιν όμως έντονου παρασκηνίου, ζυμώσεων και πιέσεων, οι  Lockheed Martin και TITAN αποσύρθηκαν και στη θέση τους εμφανίστηκε η Raytheon. Έμεινε επίσης, η SAIC. Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές ο τότε πρεσβευτής των ΗΠΑ, Τόμας Μίλερ, προωθούσε την Lockheed Martin και μέχρι το τέλος –λένε οι άνθρωποι της – ήταν εναντίον της SAIC. Προωθούσε επίσης, τη Μotorola που ήταν σε συμμαχία με την ΙΝΤΡΑΚΟΜ (βλ.και εδώ). Αυτό όμως προκάλεσε την αγανάκτηση άλλων αμερικανών επιχειρηματιών, οι οποίοι δεν έπαιρναν τις δουλειές που ήθελαν, αλλά διέθεταν υψηλότερες διασυνδέσεις στην Ουάσιγκτον. Με αποτέλεσμα να αφιχθεί κατεπειγόντως στην Αθήνα (περίοδος έκρηξης της βόμβας Ξηρού) ένα  κλιμάκιο του FBI και να τρομοκρατηθεί η …. «αντιτρομοκρατική» της ΕΛΑΣ που νόμισε ότι «κάτι βρήκαν πάλι οι σύμμαχοι».
Αποστολή των πρακτόρων του FBI ήταν όμως «να τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί» τον επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής και το έκαναν. Πώς είχε οδηγηθεί σε αυτόν το FBI; Συνελήφθη κάποιος στην Αμερική με …σημαδεμένα χρήματα. Ύστερα από 30 χρόνια, που θα αρθεί το απόρρητο, θα μάθουμε τι περιέχει η πολυσέλιδη έκθεση του FBI που συνόδευσε τον κ. Μίλερ στην απομάκρυνσή του από την Αθήνα και τελικά το διπλωματικό σώμα. Πράγμα που έγινε με κομψό τρόπο, επειδή τον έσωσε από τα χειρότερα ο γιος του Ράμσφιλντ, του πανίσχυρου τότε υπουργού Αμύνης του Τζορτζ Μπους τζούνιορ. Σήμερα, ο ίδιος λέει , ότι δουλεύει για ανθρωπιστική οργάνωση στη Βρετανία. Σύμφωνα με φήμες ωστόσο, εργάζεται για βρετανικές εταιρείες ασφαλείας.