Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

.Καρατζαφέρης: "Ενωμένoι σα γροθιά με τον Α.Σαμαρά"!

Έχω εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό της χώρας» και «Τα τρία κόμματα που στηρίζουμε την κυβέρνηση είμαστε ενωμένοι σε μια γροθιά, ιδιαίτερα ο κ. Σαμαράς και εγώ. Η στάση μας είναι ένα "μονομπλόκ". Οι ανάγκες και οι συνθήκες οδηγούν τους ανθρώπους σε διάλογο και σε συνεργασία" ήταν τα βασικά σημεία των θέσεων που εξέφρασε ο σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος εξελίσσεται σε "Ηρακλειδέα" της τρόϊκας και του Λ.Παπαδήμου, τον οποίο, άλλωστε, ουσιαστικά επέβαλε και ως πρωθυπουργό.

Τόνισε, επίσης, πως «η απαίτηση της τρόικας για έγγραφη δέσμευση των πολιτικών αρχηγών, δεν συνάδει με τη Συνθήκη της Λισσαβώνας» και επισήμανε ότι έχει απευθύνει ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εξετάσει «αν όλα αυτά, τα οποία μας ζητούν να συμφωνήσουμε, είναι σύννομα».
Πρόσθεσε, τέλος, πως «η "κόκκινη γραμμή" είναι να μην υπάρξουν και να μην ζήσει η χώρα μας εκφυλιστικά φαινόμενα εξέγερσης τύπου Αργεντινής, που διέλυσαν την κοινωνία. Περιμένω να ακούσω από τους "ακραίους" της χώρας κάποια πειστική πρόταση, έναν άλλον εναλλακτικό δρόμο για να ακολουθήσουμε. Η μόνη πρόταση, όμως, είναι να πάρουμε τα χρήματα για να σωθούμε».
Το γιατί δεν σωθήκαμε όταν o ίδιος υπερψήφισε το Μνημόνιο ενώ η κατάσταση στην χώρα ήταν πολύ ευνοϊκότερη από την σημερινή ή όταν υπερψήφιζε τα περισσότερα νομοσχέδια της κυβέρνησης Παπανδρέου, δεν το είπε.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=33148&Itemid=131