Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Προθεσμία 15 ημέρες έδωσε η τρόικα στην Κυβέρνηση




06:12 Αναχωρεί με προορισμό τις Βρυξέλλες ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την συνεδρίαση του Eurogroup που έχει προγραμματιστεί στις 7 το απόγευμα.

06:11 Σε ενημέρωση του υπουργού Εργασίας προς τους δημοσιογράφους διευκρινίστηκε ότι η κυβέρνηση έχει δύο εβδομάδες στην διάθεση της για να ανακοινώσει μέτρα ύψους 300 εκ ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση και τα 600 εκ ευρώ θα βρεθούν μέσα από τις επικουρικές

05:58 
Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών είπε: «Φεύγω σε λίγη ώρα για τις Βρυξέλλες με την ελπίδα να διεξαχθεί η συνεδρίαση και να λάβει μία θετική απόφαση για το νέο πρόγραμμα. Από το νέο πρόγραμμα εξαρτάται η χρηματοδοτική επιβίωση της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Εξαρτάται αν η χώρα θα παραμείνει μέσα στην ευρωζώνη, η ίδια η ευρωπαϊκή ταυτότητα της χώρας. Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους. Δεν υπάρχουν περιθώρια για οποιαδήποτε άλλη σκοπιμότητα. Πρέπει να βλέπουμε τους Έλληνες κατάματα. Έχουν συμφωνηθεί όλα τα ζητήματα πλην ενός. Η διαπραγμάτευση είναι λερναία ύδρα όταν αφήνουμε ένα ζήτημα ανοιχτό η άλλη πλευρά μπορεί να ανοίξει δύο».



05:50 
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Λουκά Παπαδήμου με την τρόικα μετά από σχεδόν 4 ώρες.

05:24 
Καμία εξέλιξη. Ο Πρωθυπουργός μαζί με τους υπουργούς οικονομικών και εργασίας συνεχίζουν μέχρι αυτή την ώρα τις συνομιλίες με την Τρόικα

04:49
 Έχουν περάσει 4 ώρες διαπραγματεύσεων του Λουκά Παπαδήμου με τους δανειστές και ακόμα λύση δεν έχει βρεθεί

03:43 
Η Τρόικα παραμένει στο Μαξίμου όπου συνεχίζεται το θρίλερ της διαπραγμάτευσης.

02:03 
Σε εξέλιξη η νέα διαπραγμάτευση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό και τους εκπροσώπους των δανειστών. Παρόντες οι υπουργοί οικονομικών και εργασίας.    

01:49 
Στην Ιπποκράτους με στενούς του συνεργάτες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου

01:45 Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αποχώρησε από τα γραφεία του κόμματος. Δείτε τι δήλωσε
   


01: 40 
Αναχώρησε από την Συγγρού ο πρόεδρος της ΝΔ με προορισμό το πατρικό του σπίτι στην Μουρούζη.

01:26
 Η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά: «Ξέρω ότι για ορισμένους είναι πρωτόγνωρο να διαπραγματεύονται και να διαπραγματεύονται σκληρά όταν πρέπει για τον απλό τον κόσμο. Η διαπραγμάτευση αυτή συνεχίζεται. Αυτό έκανα. Αυτό θα κάνω. Υπάρχει ένα θέμα ακόμα. Έχει να κάνει με τις συντάξεις. Αυτές τις ώρες τις δύσκολες πρέπει να κοιτάμε τον απλό τον κόσμο τον συνταξιούχο. Δεν έχω δικαίωμα να μην το κάνω. Δεν έχω δικαίωμα να μην διαπραγματεύομαι σκληρά. Και ουδόλως με ενδιαφέρει αν διάφοροι αυτή τη θέση την παρεξηγούν και προσπαθούν να την δικαιολογήσουν διαφορετικά. Η θέση αυτή είναι εθνική. Είναι θέση συνείδησης. Είναι θέση που πρέπει κανείς να έχει σε τέτοιες ώρες κρίσεως, μεγάλης κρίσεως μεγάλου πόνου του κόσμου. Γι’ αυτό και οι συντάξεις έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Προσπαθούμε ο κόσμος να πονέσει λιγότερο. Τα πράγματα όμως είναι δύσκολα και γι’ αυτό το λόγο υπάρχει αυτή η διαπραγμάτευση. Θα τη συνεχίσουμε. Για όλες τις συντάξεις γίνεται αυτή η διαπραγμάτευση».



01:16 
Δεν υπογράφει ο Γ.Καρατζαφέρης. «Δεν προτίθεμαι να υπογράψω μία σύμβαση εντός ελάχιστων ωρών της οποίας το περιεχόμενο σε πολλά σημεία δεν με βρίσκει σύμφωνο. Και κυρίως δεν θα υπογράψω γιατί δεν θα μας έχουν προσκομισθεί αυτά τα οποία κύριε πρωθυπουργέ με την επιστολή μου σας ζήτησα. Ευχαριστώ για τη μέχρι τώρα συνεργασία μας και σας διαβεβαιώνω ότι δεν είναι στις προθέσεις και στο αίσθημα της ευθύνης μου το να σταθώ με τις ενστάσεις μου εμπόδιο στη κυβέρνηση» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

01:09 Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα έχει ζητήσει να περικοπούν οι επικουρικές συντάξεις και να συγκεντρωθούν 600 εκατ. ευρώ. Ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να διαφωνεί και να προτείνει να περικοπούν τα 300 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα να βρεθούν από τις κύριες συντάξεις. Σε αυτό φέρεται να διαφωνεί ο Γιώργος Παπανδρέου που ζητά και τα 600 εκατ. ευρώ να δοθούν από τις επικουρικές.

01: 00 Η ανακοίνωση του Μαξίμου: «Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συναντήθηκαν και εξέτασαν σε βάθος το περιεχόμενο του νέου οικονομικού προγράμματος που συνοδεύει τη χρηματο¬οικονομική στήριξη της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Υπήρξε ευρύτατη συμφωνία σε όλα τα σημεία του προγράμματος με εξαίρεση ένα, το οποίο απαιτεί περαιτέρω επεξεργασία και συζήτηση με την Τρόικα. Η συζήτηση αυτή θα γίνει αμέσως ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup. Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις».

00:59 Σύμφωνα με τη δήλωση του πρωθυπουργικού γραφείου, οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε όλα τα σημεία εκτός από ένα που δεν ονομάζεται και απαιτεί περαιτέρω διευκρινίσεις.

00:58 
Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει σύσκεψη αυτή την ώρα με τους δύο αντιπροέδρους του κόμματος Δ.Αβραμόπουλο και Στ.Δήμα και τους στενούς συνεργάτες του.

00:45 
Ο Αντώνης Σαμαράς έφθασε στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού. Δεν έκανε καμία δήλωση. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έκλεισαν όλα τα θέματα. 

00:43 Η τρόικα φθάνει τώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

00:41 «Εγώ από το πρώτο ημίωρο ξεκαθάρισα τις προθέσεις μου. Είπα ότι τιμώ τον αγώνα και την προσπάθεια όλων. Και των αρχηγών και του πρωθυπουργού. Όμως η χώρα περνάει μεγάλη δοκιμασία και δεν μπορώ να απαντήσω μέσα σε μία ώρα κάπως που θα καθορίζει το μέλλον όλης της χώρας. Ως εκ τούτου τους είπα ότι ενστάσεις αυτές θα κάνουν κακό στη κυβέρνηση. Οπότε όποιες αποφάσεις πάρετε εγώ είμαι κοντά σας. Παρέμεινα να συμπαρασταθώ στον Αντώνη Σαμαρά στο θέμα των επικουρικών συντάξεων. Σχεδόν 7 ώρες τις φάγαμε γι’ αυτό το πράγμα» είπε προσερχόμενος στα γραφεία του ΛΑΟΣ ο Γιώργος Καρατζαφέρης.





00:32 
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικώνα αρχηγών. Εξερχόμενος ο Γ.Καρατζαφέρης απάντησε με έναν στίχο του Καβάφη. «Θα σας απαγγείλω ένα στίχο του Καβάφη. Ο αρνηθείς δεν μετανιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο τ' όχι -το σωστό- εις όλην την ζωή του».



00:11 
Όλα δείχνουν πως φτάνουμε προς το τέλος της σύσκεψης. Αυτό τουλάχιστον διαρρέουν από το Μαξίμου. Ήδη έχουν περάσει 7 ώρες από την στιγμή που άρχισε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. 

23:20 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς ζητάει το πλαφόν, που θα γίνουν μειώσεις, να είναι μεγαλύτερο στις επικουρικές συντάξεις. Ο Γ. Καρατζαφέρης φέρεται να έχει ζητήσει έγγραφες δεσμεύσεις από τον Γ. Προβόπουλο ότι δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα και ότι αυτά που θα ληφθούν, αρκούν για να βγει η χώρα από την κρίση.

22:15 
Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος του Eurogroup είχε τηλεφωνική επικοινωνία εκτός από τον Πρωθυπουργό και με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση «Θα είστε έτοιμοι αύριο προκειμένου να ανακοινώσω την συνεδρίαση του Eurogroup;» φέρεται να τους είπε και όλοι απάντησαν καταφατικά. Συμπληρώθηκαν 5 ώρες συνεδρίασης.

21:20 Τα στελέχη τα οποία μετέχουν στην εκτελεστική γραμματεία της ΝΔ βρίσκονται ήδη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος και περιμένουν τον Αντώνη Σαμαρά

20:48 
Τηλεφωνική συνομιλία του Πρωθυπουργό με τον ευρωπαίο επίτροπο Ολι Ρεν. Νωρίτερα ο Λουκάς Παπαδήμος είχε συνομιλήσει και με τον Ζ.Κ. Γιούνκερ

20:28 
Μαραθώνια η συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών. Απομακρύνεται το ενδεχόμενο της συνεδρίασης για σήμερα του υπουργικού συμβουλίου.

19:33
 Την στιγμή που συμπληρώθηκαν δύο ώρες συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρόεδρος του Eurogroup ανακοίνωσε ότι οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης θα συνεδριάσουν στις 19.00 το απόγευμα της Πέμπτης στις Βρυξέλλες.  

18:19- Στην σύσκεψη παίρνουν μέρος και οι υπουργοί οικονομικών και εργασίας προκειμένου να ενημερώσουν τους πολιτικούς αρχηγούς.

17:51- 
Όπως έγινε γνωστό από την ΝΔ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, θα συνεδριάσει η εκτελεστική γραμματεία του κόμματος στην Συγγρού και τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει η Κ.Ο της ΝΔ.

Διαβάστε λεπτό προς λεπτό τι προηγήθηκε 
http://poylatrella.blogspot.com/2012/02/15_09.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FUgube+%28%CE%9C%CE%99%CE%9B%CE%91+%CE%95%CE%9B%CE%95%CE%A5%CE%98%CE%95%CE%A1%CE%91%29