Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

20 Βουλευτές της Μέρκελ την καταψήφισαν και όμως δεν διέγραψε κανέναν…

2
Αυτό που συμβαίνει με το ελληνικό πολιτικό σύστημα, δηλαδή ο κάθε «τσοπάνης» αναλώσιμος αρχηγός να διώχνει έξω από το κομματικό «μαντρί» όποιον λαϊκό αντιπρόσωπο τολμήσει να εφαρμόσει το Σύνταγμα και να ψηφίσει κατά συνείδηση, δεν συμβαίνει πουθενά στο κόσμο. Τουλάχιστον δεν συμβαίνει σε εκείνα τα αντιπροσωπευτικά πολιτικά συστήματα που είναι πολιτισμένα, με στοιχεία δημοκρατικότητας  και όχι τριτοκοσμικά και υπανάπτυκτα, όπως είναι το δικό μας.
Είκοσι λοιπόν βουλευτές του συνασπισμού της συμπολίτευσης ψήφισαν χθες στην γερμανική Βουλή, εναντίον της πρότασης της κ. Μέρκελ για το δεύτερο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα. Μάλιστα η πρόταση της καγκελαρίου, συγκέντρωσε 7 λιγότερους βουλευτές από…. την κρίσιμη κυβερνητική πλειοψηφία. Και όμως η καγκελάριος της Γερμανίας,  η οποία αποτελεί την υπ’  αριθμόν ένα δύναμη, αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, ουδόλως ασχολήθηκε με το θέμα, το οποίο αφορά αποκλειστικά τη συνείδηση των αντιπροσώπων του γερμανικού λαού, στον οποίο και μόνο θα δώσουν λόγο.
Ούτε κομματικά δράματα, ούτε κινδυνολογία στα ΜΜΕ, ούτε διαγραφές βουλευτών και άλλα κωμικά ή μελοδραματικά happenings που συμβαίνουν στο δικό μας θεατρικό πολιτικό σύστημα, από ανασφαλείς και πολιτικά φοβικούς πολιτικούς αρχηγούς.
Μήπως ήρθε πλέον η ώρα, κάτι  να αλλάξουμε κι εμείς στο δικό μας ολοκληρωτικό και υπανάπτυκτο πολιτικό σύστημα;;;
Πέτρος Χασάπης
http://olympia.gr/2012/02/28/20-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%ad%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%ba%ce%b5%ce%bb-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%88%ce%ae%cf%86%ce%b9%cf%83%ce%b1%ce%bd/