Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ο Λαυρεντιάδης έχει βγάλει πάνω από 700 εκατομμύρια στο εξωτερικό.

Περισσότερα από 700 εκατομμύρια ευρώ έχουν φυγαδεύσει σε «ασφαλείς» τοποθεσίες στο εξωτερικό ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και στενοί του συνεργάτες τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
Στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται ότι είναι πλέον γεγονός ότι οι ελβετικές αρχές «πάγωσαν» μετά από απαίτηση της ελληνικής Δικαιοσύνης τους τρεις επίμαχους λογαριασμούς του επιχειρηματία που περιέχουν περίπου 160.000.000 ευρώ.

Τους λογαριασμούς που ανακαλύφθηκαν μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής είχε ανοίξει, σύμφωνα με την εφημερίδα, ένας διαχειριστής κεφαλαίων.
Ερωτηθείσα σχετικά με το «πάγωμα» των κεφαλαίων, μια εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Δικαιοσύνης και της αστυνομίας της Ελβετίας, η Ινγκριντ Ρίσερ, είπε ότι «είναι αρχή μας να μην σχολιάζουμε κανένα προσωρινό μέτρο το οποίο λαμβάνεται στο πλαίσιο οποιασδήποτε ποινικής διαδικασίας».

Το δημοσίευμα αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που δημοσίευσε χθες το iefimerida.gr για το παγκόσμιο «σαφάρι» που διεξάγεται αυτή τη στιγμή προκειμένου να ανακαλυφθούν όσα δυνατόν περισσότερα χρήματα καταθέσεων του κ. Λαυρεντιάδη και συνεργατών και στη συνέχεια να διαταχθεί η δέσμευσή τους.
Η πρόθεση του εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση είναι απλή: Θέλει να δεσμευτούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Proton Bank για τα δάνεια μαϊμού που έδωσε η τράπεζα υπό τη διοίκηση του κ. Λαυρεντιάδη, στον ίδιο και σε φίλους του χωρίς ουσιαστιικές εγγυήσεις.

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/02/700.html#.T0fKyv_4AwI.