Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ανοικτό το ενδεχόμενο να απολυθούν εκπαιδευτικοί και ένστολοι

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να περιληφθούν εκπαιδευτικοί και ένστολοι στις στρατιές των κρατικών υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν το προσεχές διάστημα από το Δημόσιο αφήνει ανώτατος κυβερνητικός παράγων που μετέχει στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

 Η ίδια πηγή διευκρίνιζε ότι, χωρίς να ανατρέπεται επί τα χείρω ο κανόνας 1 προς 5, η Τρόικα ζητά να αξιολογούνται στο εξής όχι μόνο οι υπηρεσιακές δομές του Δημοσίου, προκειμένου να καταργηθούν όσες περιττεύουν, αλλά και το προσωπικό, αφήνοντας έτσι παράθυρο για αθρόες απολύσεις. Οσον αφορά στο εργασιακό καθεστώς στον ιδιωτικό τομέα, οι συζητήσεις δεν έχουν σημειώσει περαιτέρω πρόοδο προς το παρόν, καθώς το πραγματικό παζάρι διαφαίνεται σε πολύ υψηλό επίπεδο και οι απεσταλμένοι της Τρόικας βρίσκονται σε ανοιχτή τηλεφωνική επικοινωνία διαρκώς με τους προϊσταμένους τους σε Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Ουάσινγκτον αναμένοντας νεότερες οδηγίες.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει ακόμα κλειδώσει το ύψος των πρόσθετων διορθωτικών μέτρων λιτότητας που θα ζητήσει η τρόικα για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα του 2011, επιτείνοντας έτσι την ανασφάλεια, καθώς οι τελευταίες εκτιμήσεις ανέβαζαν το ποσό έως και στα 4,4 δισ. ευρώ αντί για 1,5 δισ. που είχε αρχικά προσδιοριστεί μόλις την περασμένη εβδομάδα.

 Στο κλίμα αυτό πάντως οι συνομιλίες που διεξάγονται από το μεσημέρι μεταξύ της τρόικας και της κυβέρνησης ενδέχεται να διαρκέσουν μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Στις κρίσιμες συναντήσεις έχουν λάβει μέρος, εκτός του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Ρέππας και ο υφυπουργός κ. Ντίνος Ρόβλιας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος, , ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Γ. Χαρδούβελης, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμώνων κ. Γ. Ζανιάς καθώς και ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους κ. Πέτρος Χριστοδούλου
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=174850