Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

"Ροκάνισε" τα αποθεματικά των επιμελητηρίων η Τράπεζα της Ελλάδος

Σοκ προκάλεσε στα Επιμελητήρια της χώρας, η ανακάλυψη ότι η Τράπεζα της Ελλάδος, μετέτρεψε σε ομόλογα, χωρίς την συναίνεση των επιμελητηρίων τις καταθέσεις τους. Έντρομοι οι πρόεδροι των επιμελητηρίων έμαθαν ότι οι καταθέσεις που προέρχονται από τις εισφορές των μελών και είχαν ύψος "χ", σήμερα αξίζουν χ/3! Διαβάστε το ψήφισμα του Ε.Ε.Θ. και θα καταλάβετε:


Με την 29/26-1-2012 επιστολή της Τραπέζης της Ελλάδος προς την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων που μας κοινοποιήθηκε έγινε γνωστό ότι το αποθεματικό του Επιμελητηρίου μας που αυτεπαγγέλτως έχει επενδυθεί από την τράπεζα σε ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου έχει υποτιμηθεί από 5.788.588,50 σε 2.248.061,31 ευρώ.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι το αποθεματικό του Επιμελητηρίου έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά και μόνο από τις συνδρομές των μελών του και είναι αποτέλεσμα της χρηστής διαχείρισης όλων των αιρετών Διοικήσεων του Επιμελητηρίου μέχρι και σήμερα και δεν είναι αποτέλεσμα ούτε επιδοτήσεων ούτε επιχορηγήσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό. 
Είναι χρήματα που αφορούν αποκλειστικά και μόνο τον μόχθο και τον ιδρώτα των επαγγελματιών που τώρα στη συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και τα αλλεπάλληλα πολιτικά λάθη .
Είναι χρήματα που όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο συμβούλιο τα προορίζαμε για να συνδράμουμε στους επαγγελματίες που δοκιμάζονται, με την δημιουργία ενός επικουρικού ταμείου ή την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας.
Το Επιμελητήριο κατέθεσε ρευστό χρήμα και η απαίτησή του από την Τράπεζα της Ελλάδος είναι να του αποδοθεί στο ακέραιο αυτό το περιουσιακό στοιχείο που του ανήκει. Δεν είναι ούτε ορθό, ούτε δίκαιο, ούτε ηθικό, για άλλη μια φορά να προωθούνται οι εύκολες λύσεις για να καλυφθούν οικονομικές στρεβλώσεις δεκαετιών, ενώ οι υπεύθυνοι μηχανισμοί ολιγωρούν για την πάταξη της φοροδιαφυγής και η υστέρηση των εσόδων είναι τραγική.    
Προκειμένου να διαφυλάξει το αναφαίρετο δικαίωμα του θα προβεί σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες και τις νομικές εκείνες ενέργειες που δεν θα επιτρέψουν να γίνει αυτό το ανοσιούργημα.
http://taxalia.blogspot.com/2012/02/blog-post_2438.html