Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Στις 6 Απριλίου προκηρύσσονται εκλογές – Κάλπες 29 Απριλίου ή 6 Μαΐου

Στις 6 Απριλίου αναμένεται η προκήρυξη των εθνικών εκλογών όπως προκύπτει από την τοποθέτηση του Λουκά Παπαδήμου στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι μέχρι εκείνη την ημερομηνία θα έχει ολοκληρωθεί το κυβερνητικό έργο. Έτσι η ημερομηνία των εκλογών μπορεί οριακά να είναι η 29η Απριλίου, αν και πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθούν στις 6 Μαΐου.
Πλησιάζουμε στο τέλος της μεγάλης προσπάθειας για τη διασφάλιση της χρηματοδότησης της χώρας για τα επόμενα χρόνια, τόνισε μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στην εισαγωγική του ομιλία στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.
Ο Λουκάς Παπαδήμος αναφέρθηκε επίσης στην αυριανή συνεδρίαση του ΔΝΤ, εκτιμώντας ότι θα έχει θετική απόφαση για τη συμμετοχή του στο δεύτερο χρηματοδοτικό πακέτο στήριξης της χώρας, συμμετοχή που θα ανέρχεται στο ποσό των 28 δισ. ευρώ.
Θετική χαρακτήρισε ο Λουκάς Παπαδήμος την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας κατά 6 βαθμίδες από τον οίκο Fitch.
Ανέφερε όμως ότι τις επόμενες εβδομάδες πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα από την Ελλάδα, τα οποία αφορούν μέτρα για την εκπλήρωση υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα, αλλά και να ψηφιστούν από τη Βουλή νομοσχέδια και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, άμεσης προτεραιότητας.
Όπως είπε ο πρωθυπουργός, εκκρεμεί η ψήφιση δύο νομοσχεδίων, τα οποία συζητούνται στην Ολομέλεια, ενώ ακόμα δεν έχουν κατατεθεί στη Βουλή άλλα τρία που συνδέονται τόσο με το πρώτο όσο και με το δεύτερο μνημόνιο. Υπάρχουν επίσης εννέα νομοσχέδια και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου τα οποία πρέπει να κατατεθούν στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες.
Ο Λουκάς Παπαδήμος αναφέρθηκε και στην προχθεσινή διυπουργική σύσκεψη για τα φαινόμενα βίας κατά του πολιτικού κόσμου που εκδηλώθηκαν το τελευταίο διάστημα, τονίζοντας ότι αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν συνολικά από την κοινωνία.
Αναφερόμενος ειδικότερα στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, κάλεσε όλα τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου να συμμετάσχουν σε αυτές, τονίζοντας ότι πρέπει όλοι να συμβάλουν στη διασφάλιση του ιστορικού και ενωτικού χαρακτήρα των εκδηλώσεων.
http://www.iefimerida.gr/news/41351/%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-6-%CE%B1%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%B7%CF%81%CF%8D%CF%83%CF%83%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-%E2%80%93-%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%80%CE%B5%CF%82-29-%CE%B1%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%AE-6-%CE%BC%CE%B1%CE%90%CE%BF%CF%85