Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

BINTEO – Τόμσεν: Μετά τις εκλογές θα αφαιρεθούν προνόμοια από τους Έλληνες

BINTEO – Τόμσεν: Μετά τις εκλογές θα αφαιρεθούν προνόμοια από τους ΈλληνεςΣε ερώτηση προς τον Πολ Τόμσεν από τον έλληνα ανταποκριτή στο Λονδίνο Ισαάκ Καριπίδη, για το αν «μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα λιτότητας μετά τις εκλογές στην Ελλάδα» ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην χώρα μας πέφτει σε περίσκεψη και φανερά στριμωγμένος, σχεδόν απελπισμένος προσπαθεί να απαντήσει.
Το κοινό γελά καθώς θεωρεί βέβαιο ότι τα νέα μέτρα θα επιβληθούν. Το απόσπασμα είναι από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο London School of Economics, με θέμα: «Μπορεί η Ελλάδα να βγει από την κρίση;», την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012, σύμφωνα με το parapolitika.gr
Ο Πολ Τόμσεν στην απάντηση του μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι: η Ελλάδα μετά τις εκλογές θα πρέπει να συνεχίσει σταθερά την μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος.
Έτσι, θα πρέπει να αφαιρεθούν τα προνόμια από κάποιες προνομιούχες ομάδες και για να μην γίνουν κάθετες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις θα πρέπει να πραγματοποιηθούν ριζικές αλλαγές. Με λίγα λόγια όπως η πράξη έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια πάλι θα την πληρώσουν οι κοινωνικά μη προνομιούχοι, αφού τους άλλους τελικά κανείς δεν μπορεί να τους αγγίξει.
http://www.tsantiri.gr/oikonomia/binteo-tomsen-meta-tis-ekloges-tha-aferethoun-pronomia-apo-tous-ellines.html